Avrupa'da corona virüs 6 milyon kişiyi işinden etti

Pa, 20/09/2020 - 09:03

Corona virüsün başlamasından bu yana Avrupa'da en az 6 milyon kişinin işinden olduğu ve bu rakamın her geçen gün arttığı bildirildi.

Welayet News -  Avrupa'da Corona virüs salgınının birinci dalgasında 6 milyon kişinin işinden olduğu toplamda ise Corona virüs sürecinde Avrupa genelinde 23 milyon kişinin işini kaybettiği anlaşılıyor.

Avrupa Komisyonunun açıklamasına göre, oteller, restoranlar, turizm şirketleri ve ulaştırma alanında faaliyetler geçen yıla oranla çok büyük düşüş yaşarken  mali açıdan  çok büyük zararlar oldu, çok sayıda şirket de iflasını açıkladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yeni tür koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası hava yolu şirketlerinin 314 milyar dolar zarar edeceği tahminini açıkladı. Kuruluş, 24 Mart tarihindeki açıklamasında zararın 252 milyar dolar civarında seyredeceğini öngörmüştü.

Bu arada ABD'nin iki büyük havayolu şirketi American Airlines ile Southwest Airlines, yeni tip Kovid-19 salgınının hava yolculuğuna olan talebi olumsuz etkilemesi nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde zarar etti. American Airlines'tan yapılan açıklamaya göre, şirket bu yılın ikinci çeyreğinde 2,1 milyar dolarlık zarar etti.

Southwest Airlines'tan yapılan açıklamaya göre, şirket nisan-haziran döneminde 915 milyon dolarlık net zarar bildirdi.

ABD'li hava yolu şirketlerinden United Airlines da 21 Temmuz'da açıkladığı bilançosunda, bu yılın ikinci çeyreğinde 1,6 milyar dolarlık zarar ettiğini duyurmuştu.



Yeni yorum ekle