Bahreyn El-Vifak Cemiyeti: Filistin milletinin yanında, aynı cephede kalacağız

Sa, 15/09/2020 - 17:20

Bahreyn El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Dihi, Al-i Halife’nin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmesinden üzüntü duyduğunu belirterek,  zavallı rejimlerin yanında değil, Filistin milletinin yanında aynı cephede kalacaklarını söyledi.  

Welayet News - Tasnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre, BAE ve Bahreyn’in Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme antlaşmasının imzalanmasına değinen Bahreyn El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Dihi, “Bugün barış bahanesiyle Kudüs’ü diri diri toprağa gömme anlaşması imzalıyorlar ama biz, hakir rejimlerin yanında değil, Filistin milletinin yanında aynı cephede kalacağız ve Bahreyn’in utanç antlaşmasında adı geçtiği için üzgünüz” dedi.
“Bugün olanların, hiçbir gün Filistin'in yanında durmamış bazı rejimlerin devrilmesi olduğunu” belirten el-Dihi, “Herkim Kudüs’ü savunuyorsa Mekke’yi savunduğunu ve herkim Kudüs’ten vazgeçerse Mekke’den de vazgeçeceğini” vurguladı.
Bahreynli yetkililere seslenen El-Dihi,  ülkedeki siyasi katılım çabalarına paralel olarak Filistin'in de değişmez ilke ve eksenimiz olmaya devam edeceğini söyledi.  



Yeni yorum ekle