Siyonist Rejimi Korku Sardı Hayfa Limanını Boşaltıyor

Per, 06/08/2020 - 17:03

Siyonist rejim, Beyrut'takine benzer bir patlama yaşama korkusuyla Hayfa limanını kimyasal maddelerden tahliye ediyor.  

Welayet News - Siyonist Rejim Çevre Bakanı Gila Gmail Çarşamba günü yaptığı açıklamada; Hayfa limanını amonyum nitrat gibi patlayıcı kimyasallardan boşaltmaya yönelik çalışmaların başladığını söyledi.  

Siyonist bakanın ifadesine göre, Beyrut'taki korkunç patlamadan sonra duyulan derin endişeler nedeniyle, kimyasal maddeler ve bu maddelerin üretim fabrikaları, yerleşim bölgelerinin dışına nakledilecek. Ayrıca Siyonist Bakan tüm fabrika sahiplerinden atölyelerini hemen kapatmalarını ve başka bir yere taşınmalarını istedi.  

Siyonist Rejim Çevre Bakanı Gila Gmail şu ifadelerde bulundu: ‘Tehlikeli kimyasal maddeleri Hayfa limanından çıkarmak zorundayız. Planımız, bu maddeleri 5 yıl içinde limandan çıkarmak ve daha sonra beş yıl içinde bölgeyi temizlemektir.’  

Knesset'in İç İşleri ve Çevre Komitesi Başkanı Miki Haimovich, Beyrut’ta yaşanan patlamanın İsrailliler için korkunç olması gerektiğini söyleyerek Hayfa'nın kalbindeki petrokimya endüstrilerinin kapatılması çağrısında bulundu.

Hayfa Kimyasal Sanayi Endüstrisi, bu kentin limanı yakınlarındaki 12 bin ton amonyak işleme ve depolama tesislerini yöneten dünyanın en büyük tarım ürünleri üreticilerinden biridir.

Knesset'teki muhalefet partinin şu anki lideri Yair Lapid, daha önce "Amonyak Tanklarının Tehlikesi Hakkındaki Acil Durum Toplantısı" nda yaptığı konuşmada, tankların herhangi bir şekilde patlaması halinde yaklaşık 17 bin kişinin hayatını kaybedeceğini söyledi.  



Yeni yorum ekle