Siyonist Yetkililer: İsrail Hiç Bir Cephede Hizbullah İle Savaşmaya Hazır Değil

Per, 06/08/2020 - 06:54

İsrailli bazı askeri ve siyasi yetkililer, İsrail'in ne iç cephede ne de ordu üslerinde, Hizbullah ile gelecekteki bir savaşa hazır olmadığını itiraf etti.

Welayet News - Siyonist rejim yetkililerin geçtiğimiz gün yayınlanan görüşlerine göre, 2.6 milyondan fazla Siyonist yerleşimcinin evlerinin yakınında füzelerden korunacak koruma tesisleri bulunmamakla birlikte, işgal altındaki bölgelerde bulunan kamu sığınma yerlerinin % 20'si de kullanılamıyor.

İsrail ordusunun eski generali ve Siyonist rejimin iç güvenlik konseyinin eski başkanı Giura İland, İsrail'in ilk ve en tehlikeli düşmanının, rejimin ordusunun onları yok etmek ve Hizbullah'a ulaşmasını önlemek için gece gündüz çalıştığı nokta füzeleri olduğuna inanıyor.

İsrailli yetkili Giura İland, bu konuda yaptığı açıklamada, "Hizbullah bu füzeleri öncelikle kuzey Siyonist cephesindeki stratejik askeri ve şehir tesislerine saldırmak için kullanacak. Her ne kadar bu pozisyonlar Hizbullah'ın sahip olduğu gelişmiş füzelere karşı korunmazsa da." diye belirtti.

Siyonist General, Siyonist rejimin Kanal 12 TV ağına verdiği röportajda, hassas güdümlü füzelerin İsrail ve varlığı için büyük bir stratejik tehdit olduğunu söyleyerek, "Özellikle, şu anda İsrail'in bu füzelere karşı uygun bir savunma yanıtı yoktur ve uygun bir yanıtın geliştirilmesi birkaç yılı alacaktır." dedi.

Hayfa Üniversitesi uluslararası ilişkiler profesörü Uri Bar Yusef, "Binyamin Netanyahu, bugün İsrail'in yıllar boyunca karşı karşıya kaldığı güvenlik tehditlerine rağmen, Hizbullah'ın İsrail'in derinliklerini hedef alan yüzlerce veya binlerce ağır füze tehdidine uygun askeri tepki olmadığını bilmeli." dedi.

İsrailli Profesör Uri Bar Yusef, "Doğal olarak, önümüzdeki savaştaki bu füzelerin hedefi İsrail'in stratejik tesisleri ile sınırlı kalmayacak ve Tel Aviv konut kulelerine kadar uzanacaktır." diye belirtti.



Yeni yorum ekle