Lübnan’ın Yeni Dışişleri Bakanı: Suriye İle İşbirliği Yapmalıyız

Sa, 04/08/2020 - 17:25

Lübnan'ın yeni dışişleri bakanı göreve başladığından bu yana yaptığı ilk açıklamada Suriye ile komşu olarak iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı.  

Welayet News - Serbel Vehbe, Nasif Hitti’nin istifasının ardından Pazartesi günü Lübnan'ın yeni dışişleri bakanı olarak atandı.  

Serbel Vehbe, Dışişleri bakanı olarak görevlendirildiğinden bu yana yaptığı ilk açıklamada "Hükümet harekete geçmeli, krizi çözmek için Lübnan bütün taraflarla temas halinde olmalı” dedi.  

Vehbe, OTV Kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Kuşatmaya inanmıyoruz, ama sorunlar var, dünyada (sorunları çözmek için) güvenmemiz gereken etkili bir varlığımız var.’  

Lübnan'ın yeni dışişleri bakanı hükümetin reform yapması gerektiğini söyledi ve Kuveyt Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmede onun, Lübnan'a verdiği desteği vurguladı ve Kuveyt Dışişleri Bakanı'nın yakında kendisini Kuveyt'e ziyarette bulunmaya davet ettiğini belirtti.  

Vehbe, hedeflere ulaşmak için ziyaretlerin yapıldığını söyledi ve başbakanın Fransa'ya karşı herhangi bir hata yapmadığını ve haddi aşmayan sözler kullanılması gerektiğini ifade etti. 

Yeni Lübnan Dışişleri Bakanı Suriye hakkında da şunları söyledi: ‘Biz ve Suriye iki komşu ülkeyiz ve mülteciler konusunda işbirliği yapmalıyız.’



Yeni yorum ekle