Bahreyn Rejimine Karşı Direniş Devam Edecek

Per, 23/07/2020 - 12:47

Bahreyn İslami Hareketinin lideri yaptığı açıklamada, halkı protesto hakkından mahrum edenleri işgalci olarak nitelendirerek, Bahreyn rejimine karşı direnişin devam ettiğini vurguladı.

Welayet News - Bahreyn İslami Hareketinin Lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım Salı akşamı "Bahreyn sorunu nereden başlıyor?" unvanı altında yayınladığı bildiride, Bahreyn rejimi muhaliflerinin durum düzelene kadar sahnede kalacağını vurguladı.

Şeyh İsa Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Hiç kimse Bahreyn halkının siyasi haklara sahip olduğunu iddia edemez ve eğer bu hak Bahreyn halkından alınmışsa, mevcut durum düzeltilinceye kadar işlerine devam etmek Bahreyn muhalefetinin (Bahreyn rejimi muhaliflerinin) hakkı ve zorunlu yükümlülüğüdür. Din, insanlık, ulusal çıkarlar ve hatta ülkenin anayasası bu sürecin gerektiği sürece her zaman devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Şimdi Bahreyn'de halkın (elle tutulur ve fiziksel bir şekilde) hükümete karşı herhangi bir devrimi ve kışkırtıcı eylemi bulunmamaktadır ve herhangi bir yıkıcı eylem gerçekleştirilmemektedir. Hükümet muhaliflerinin siyasi faaliyetleri mümkün olan en sakin şekilde yürütülmektedir ve halkı bu haklarını gerçekleştirdiği için cezalandıranlar açık bir şekilde işgalci ve saldırgandır.

Bahreyn'in hapishaneleri bugün siyasi muhaliflerle ve baskı ve zulüm karşıtı uzmanlarla doludur ve mahkemeler her zaman müebbet ya da çeşitli hapis cezaları vermektedir. İnsan hakları teşkilatlarının ifadesine göre ölüm cezaları da hiçbir insanın tahammül edemeyeceği işkenceler altında alınan itiraflarla verilmektedir.

Bahreyn hükümetinin halka karşı kültürel, dini, sosyal, ekonomik ve yasal saldırganlıkları da dahil olmak üzere resmi saldırıları, eski istikrarlı eğilimiyle devam etmektedir.

İki tutum ve duruşla karşı karşıyayız; halkın hükümete karşı duruşu ve hükümetin halka karşı duruşu ve din ve insan vicdanını ve uluslararası akımları ve adil yasaları hakem tutmalı ve bu iki tutumdan hangisinin Bahreyn halkı ve hükümeti arasındaki ilişkileri bozduğunu bilmek için referandum yapmalıyız.? Hangi taraf daha zalim ve hangi tarafın eylemleri durumun daha da kötüleşmesine ve güvenlik, istikrar ve ülkenin çıkarlarına zarar vermemesine neden oluyor?

Bahreyn hükümeti ve halkı arasındaki ilişki doğru ve sağlam değildir ve bunun nedeni hükümetin tutum ve duruşudur. Ülkede barışı tesis etmek, ülkenin çıkarlarını güvence altına almak ve içinde kardeşlik ruhu yaratmak, uygun çözümler üretmeyi gerektirir.

Hükümet ve halk arasında adil bir siyasi ilişki kurulmalı ve ulusun tüm hakları yasal ve pratik olarak tanınmalıdır. Çözüm, idamları kaldırmak, yeni hükümlerin uygulanmasını durdurmak ve hapishaneleri, dini ve adil bir yasa doğrultusunda her vatandaşın sahip olması gereken en doğal haklardan olan siyasi olaylarda rol oynadıkları ve görevlerini yaptıkları için hapse atılan mahkumlardan boşaltmaktır.

Bu imkânsız değildir. Bu, adil ve ülkenin çıkarlarını önemseyen ve insanlığa saygı duyanlar için zor olmayan bir konudur.’



Yeni yorum ekle