Yemen Ordu Güçleri Me’rip Şehrini Üç Koldan Kuşatı

Ct, 11/07/2020 - 16:36

Yemen haber ajansları, Yemen müstafi hükümetinin bu ülkedeki en önemli merkezi olarak bilinen Me’rip şehrinde Suudi Koalisyona ait askeri teçhizatların büyük bir bölümünün çıkarıldığını duyurdular.

Welayet News - Müstafi hükümete bağlı haber kaynakları, Suudi Koalisyonun Yemen’in merkezindeki Me’rip şehrinin de Nihim ve Cuf şehirleri gibi yakın bir zamanda Yemen ordusu ve Ensarullah güçlerinin kontrolüne geçeceği kanısına vardığını belirtiyor.

El Haber’ul Yemeni wabsitesinin yazdığına göre, Yemen ordu güçleri ve merkezi komiteleri şu anda Me’rip şehrini üç koldan kuşatmış durumda. Eşzamanlı olarak Me’rip eyaletinin kabileleri de Islah Partisine bağlı unsurların Muhsin Sabiiyan’ı ve ailesini feci bir şekilde öldürerek işledikleri cinayetten dolayı oldukça öfkeliler. Me’rip eyaletinin önde gelen şahsiyetlerinden sayılan Şeyh Sabiiyan 9 Tammuz’da feci bir şekilde katledilmişti.

Me’rip şehri, müstafi hükümete bağlı unsurların en önemli bölümünü oluşturan Islah Partisi’nin de merkezi sayılıyor. Dolaysıyla bu şehrin özgürleşmesiyle birlikte sahada son yılların en ölümcül darbesi Suudi Koalisyona vurulmuş olacak.

Müstafi hükümete bağlı iki askeri kaynağın dediğine göre, Suudi Koalisyonu ağır silahlarını Me’rip’ten el-Vadia bölgesine doğru taşımaya başlamış durumda ve bu şehirdeki varlığı sadece semboliktir. Me’rip artık Suudi güçler için güvenli bir yer değil.

Suudi Koalisyonu, ayrıca, Me’rip şehrinde kendisine bağlı güçlerin komutanı Abdülhamit el-Mazini’yi görevden alırken, eşzamanlı olarak bölge kabileleri ile de desteklerini celbetmek amacıyla yoğun istişareler yürütmektedir. Ancak Şeyh Sabiiyan ve ailesinin hunharca öldürülmesi kabileleri Suudi Koalisyonu ile karşıt bir pozisyona sokmuştur.

Yemen Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Abdusselam Muhammed ise el-Arabi el-Cedid wabsitesine yaptığı açıklamada, Suudi Koalisyonu’nun planı Mansur Hadi ordusunu zayıflatıp Şabva eyaletini kontrol altına alması için geçici konseyi desteklemek olduğunu ve bu arada Ensarullah’ın Me’rip şehrinde kaydettiği ilerlemelerle de ilgilenmediğini söyledi.

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle