Hizbullah'tan Suudi Medyasının Ayetullah Sistani'ye Yönelik Hakaretine Tepki

Pa, 05/07/2020 - 11:07

Lübnan Hizbullah’ı Suudi gazetelerinden Şarkul Avsat’ın Ayetullah Sistani'ye yönelik hakaretini kınayan bir açıklama yaptı.

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı bir bildiri yayınlayarak, Suudi gazetelerinden Şarkul Avsat’ın Ayetullah Sistani’ye yönelik hakaretine tepki gösterdi ve bu hareketi kınadı.

Hizbullah tarafından yayınlanan bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Lübnan Hizbullah’ı, Suudi gazetelerinden Şarkul Avsat’ın Ayetullah Sistani’ye yönelik ağır hakaretini kınamakta ve bu büyük dini mercie ve onun Müslümanlar ve inançları nezdindeki yüce konumuna yönelik bu saldırıdan duyduğu rahatsızlığı dile getirmektedir. Ayetullah Sistani aziz Irak’ın güvenlik valfidir ve ulusal birlik ve Irak’ın siyasi istikrarında önemli bir rolü vardır ve onun IŞİD’e karşı savaştaki meşhur fetvası Irak’ın tekfirci teröristlerin pençesinden kurtarılmasında temel bir rol oynamıştır.

Bu Suudi yayın organının Arap ve İslam Dünyasındaki en büyük otoritelerden birine hakaret edecek boyutta bir gerilemeye ulaşması talihsiz bir durumdur. Hiç kimse Irak'ın yüksek dini otoritesine ve tarihsel rolüne saldırıda bulunamaz.

Bahsedilen bu gazetenin ve destekçilerinin eylemi, ABD ve Siyonist rejim önderliğindeki İslam Ümmeti'nin düşmanlarına ve aynı zamanda fitne yanlılarına ve dini ve siyasi bölünmeler ve sosyal kaos yaratmak isteyenlere hizmettir.

Kelime birliğine sahip olunmalı, bilinçli ve birlik olunmalıdır ve gerçek bir bağımsızlığın ve özgürlüğün sağlanması hedefinin gerçekleşmesi yolunda hareket edilmelidir.’



Yeni yorum ekle