BAE, Yemen'in Sokotra Adasında Askeri Üs İnşa Etmeye Başladı

Pa, 05/07/2020 - 10:59

Darbe ile Yemen'in doğusundaki Sokotra'ın kontrolünü ele geçiren Birleşik Arap Emirlikleri, takımadaların stratejik bölgesinde askeri üs kurmaya başladı.

Welayet News - Yemen'in doğusunda yer alan Sokotra adasından yerel kaynaklar, BAE'nin stratejik bir askeri üs inşa etmeye başladığını bildirdi.

El-Meşhed el-Yemeni haber ajansına göre, BAE destekli Güney Geçiş Konseyi'nin başkanı Rafet el-Segali ve diğer birkaç askeri komutan, üssü yerel şeyhlerden teslim almak için Res Gatinan bölgesindeki üsse gitti.

Belirtildiğine göre üs, deniz manzaralı en önemli dağ keşif üslerinden biridir ve ilk kez askeri üssü geliştirilecek.

El-Meşhed el-Yemeni haber ajansı, BAE'ye yakın bir yetkilinin Geçiş Konseyi'nin Sokotra adasındaki kontrolü devralmadan önce cazip tekliflerle üssü yerel şeyhlere devretmeye çalıştığını, ancak başarısız olduğunu ifade etti. 

Güney Geçiş Konseyi güçleri 19 Haziran'da Mensur Hadi hükümetine bağlı güçlere bir darbe ile Sokotra arasının kontrolünü ele geçirdi ve Suudi Arabistan ise yaşanan çatışmayı hala çözmeye çalışıyor.

Suudi Arabistan'a kaçan Yemen hükümetinin başkanı Abdurabbu Mensur Hadi, geçtiğimiz hafta Geçiş Konseyi'ni hükümete ve kurumlarına karşı isyanı sona erdirmeye ve Riyad anlaşmasını uygulamaya çağırarak, "Geçiş Konseyi Yemen'deki gerilimi ve kan dökülmesini sona erdirmeli." dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle