Lübnan'da Yoksulluğun Artmasının Nedeni Dış Baskılardır

Cu, 19/06/2020 - 09:54

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Lübnan vatandaşlarının ulusal birliğini korumalarının gerektiğini vurgulayarak, güvenlik güçlerine, orduya ve özel ve kamu mallarına yönelik her türlü saldırıya karşı olduğunu belirtti.

Welayet News - Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş için silahların korunmasını vurguladığımız zaman, yani Lübnan'ın İsrail'in veya ABD'nin kontrolü altında kalmasını kabul etmiyoruz demektir.

Ordu ve güvenlik güçleri ile özel ve kamu mallarına yönelik saldırıya karşıyız.

Bugün şahit olduğumuz ve Lübnan'ın bugün ulaştığı sonuçlar, Hizbullah'ın hükümet içindeki varlığının sonucu değil, sistemin birikimi ve kurulmasının sonucudur.

Hükümet ülkeyi kurtarmak için çalışmalıdır. Birçok kez merkez bankası başkanı ve bankaların sorumlu olduğunu söyledik, ancak onlar sadece bu alanda sorumlu değiller.’

Şeyh Naim Kasım, ulusal birliği ve Şiiler ile Sünnilerin birliğini korumanın gerektiğini vurguladı ve Sünniler ile Şiiler arasında herhangi bir fitne ve ayaklanma olmayacağını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı şu ifadelerde bulundu: ‘Lübnan'daki ekonomik krizin nedeni ABD ve Lübnan'daki bazı partilerin kötü performans göstermesidir ve ülkeyi bu noktaya getiren Hizbullah değildir. Lübnan'da yoksulluğun artmasının nedeni yolsuzluk, siyasi faaliyet ve dış baskılardır ve ülkeyi bu kötü duruma getiren Hizbullah değildir.’



Yeni yorum ekle