"Yemen'deki Cinayetlerin Durdurulmasını Trump Veto Etti"

Sa, 26/05/2020 - 12:46

ABD'nin Yemen Büyükelçiliği, Hudeyde'nin kuzeyindeki Ras İsa Limanı'nda demirleyen Safir petrol tankerindeki sızıntının bir çevre felaketine sebebiyet verebileceği uyarısında bulunurken, Yemen İnkılabı Yüksek Meclisi başkanı Muhammed Ali el'Husi, ABD'nin bu çağrısının kandırmaca olduğunu söyledi.

Welayet News - Ras İsa Limanı'nda 5 yıldır demirli bulunan ve petrol sızıntısı riski taşıyan tankere Yemen Ensarullah hareketi tarafından bakım yapılmasına Suudi liderliğindeki koalisyon güçleri engel oldu.

El'Husi, ABD'nin sözkonusu tankerin bakımıyla ilgili yaptığı açıklamanın sinsice bir şeytanlık olduğunu zira Yemen halkının öldürülmesinin önlenmesine dair tasarının bizzat  ABD ve Trump'ın veto ettiğini söyledi.

El'Husi, ayrıca Amerika'nın sanki Yemen'in çevre felaketinden  kaygılıymış gibi bir mesaj vermeye çalışmasının inandırıcı olmadığını zira Amerika'nın bizzat Yemen halkının öldürülmesi ve kentlerinin yerle bir olması için Suudi rejimi ve diğer saldırgan koalisyon güçlerine milyarlarca dolarlık silah sattığını söyledi.

Daha önce Yemen Ensarullah Hareketi yetkilileri, sözkonusu tankerin çevre felaketine neden olacağı konusunda uyarıda bulunmuşlardı.

Yemen'de yaşanan savaştan önce ham petrol ihraç etmek için kullanılan Safir petrol tankerinin 1 milyon varili aşkın petrol taşıdığı ve bu petrolün bakımsızlık nedeniyle denize sızması halinde çevre felaketine sebebiyet verebileceği uyarısında bulunuldu.

Ras İsa Limanı'ndan ihracat, Yemenli güçler ile saldırgan güçler arasında çatışmaların başladığı 2015 başı itibarıyla durmuştu.

Söz konusu liman, ülkede ham petrol ihraç edilen 3 limandan biri olarak biliniyor ve daha çok Marib petrolünün ihracında rol oynuyor.



Yeni yorum ekle