ABD, Irkçı İsrail Ve Arabistan, Müslümanlar Arasında Tefrika Peşindeler

Cu, 13/04/2018 - 17:55

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah İmami Kaşani, Washington, Tel Aviv ve Riyad üçlüsünün müslümanlar arasında tefrika çıkarmak peşinde olduklarını söyledi.

Welayet News - Bu haftaki Tahran Cuma Namazını kıldıran Ayetullah İmami Kaşani, İslam düşmanlarının İslam'a darbe indirmek için çeşitli komplolara başvurduklarını belirterek,  Vahabiyet düşüncesi ve ona bağlı hükümet anlayışının  tefrika çıkarmak ve İslam'a darbe indirmek için oluşturulduğunu söyledi.

Tahran Cuma Namazı'nda konuşan geçici Hatip Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, sözkonusu üçlünün şehadet mektebini ortadan kaldırma hedefinde olduklarını ama düşmanların boşa rüya gördüklerini zira şehadet kültürünün her geçen gün daha da yayıldığını söyledi.

Ayetullah Kaşani, Arabistan veliahtının İran aleyhindeki açıklamalarına temasla, ''Riyad, akılsız ve dinsiz bir veliahdın elinde ve bu kişi siyonistler ve Amerikalılarla uzlaşı içinde ve bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur' dedi. 

Tarihteki İslam'la düşmanlıklara işaret eden Ayetullah İmami Kaşani, "300 yıl önce, Britanya İmparatorluğu İslam toplumunda çarptırma çabalarını başlattı. Yaklaşık 80 yıl önce Suudi Arabistan'da Vehhabiliğin kurulmasıyla birlikte İslam'a ihanetleri de ortaya çıktı" dedi.

Ayetullah İmami Kaşani, ABD, Suudi Arabistan ve Siyonist Rejim’den oluşan şeytan üçgeninin dünya aleyhine yaptığı düşmanlıklarına değinerek, şunları söyledi: Bu kötülük üçgeninin Suriye, Lübnan, Irak, Yemen, Afrika ve dünyanın başka yerlerinde yaptıkları cinayetleri hiç kimseden gizli değildir. Terörist yetiştirip eğitmek için okullar kuruyor ve terör suçunu başkalarına atıyorlar.''

ABD, Suudi Arabistan ve Siyonist Rejim’in bölgede yürüttüğü çirkin politikalarını anlatan Ayetullah İmami Kaşani, “Suudiler bir yandan Amerika'nın gücü ve Siyonist politikasindan yararlanarak diğer yandan ülkede varolan Vahabilik ideolojinin yanı sıra para gücü ile İslam dünyasının zengin inancını zedelemeye çalışıyorlar. Bu kötülük üçgenine karşı birliğimizi korumak bizim başlıca görevimizdir. Müstekbirlerin tüm bu çirkin çabaları Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (SAV) öğretilerini ortadan kaldırmaktır” açıklamalarında bulundu.

 



Yeni yorum ekle