Ekonomik Ablukanın Sonuçları Suudi Arabistan'ı Etkileyecektir

Sa, 19/05/2020 - 10:08

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, ekonomik ablukanın Yemen halkı üzerindeki sonuçlarının Suudi Arabistan'ı etkileyeceğini söyledi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam Pazartesi günü yaptığı açıklamada, işgalci Suudi koalisyonunun ekonomik saldırılarla, askeri saldırılarla elde etmediğini gerçekleştirebileceğini düşündüğünü söyledi.

Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Kuşkusuz, Yemen halkını aç bırakma politikasının sonuçları Suudi Arabistan'ı etkileyecektir.

İşgalci Suudi koalisyonu, Yemen halkına yönelik baskısını yoğunlaştırmak için kuşatmaya devam ediyor ve gemileri durduruyor.’

Suudi Arabistan 26 Mart 2015 yılından itibaren, gerici Arap rejimleriyle birlikte bir koalisyon oluşturarak, bu ülke halkını kendi politikalarına teslim kılmak ve onların bağımsız bir hükümet kumasına engel olmak için Yemen’e karşı yıkıcı bir savaş başlattı ve bu savaşın milyonlarca masum insanın öldürülmesinden ve Yemen’in alt yapısının tahrip olmasından başka bir sonucu olmadı.



Yeni yorum ekle