Hasan Nasrallah Siyonistlerin İltihaplı Yarasına Parmak Bastı

Cu, 15/05/2020 - 11:44

Hizbullah Genel Sekreteri tarafından Lübnan'da yapılan ve Arap dünyasındaki milyonlarca insan tarafından izlenen açıklamalara atıfta bulunan Rey el-Yevm Gazetesi, bölge şartlarını dikkate alarak Nasrallah’ın duruşunu, Siyonistler ve ABD için utanç verici olarak nitelendirdi.

Welayet News - Rey-el-Yevm Gazetesi haberinde, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Narallah’ın iki gün önce yaptığı konuşmasına değinerek şu açıklamalarda bulundu: ‘Milyonlarca Arap, başta Filistin olmak üzere Arap ulusunun sorunları ve endişeleri hakkında konuşan ve ABD ve İsrail’in ve Arap müttefiklerinin hegemonik planları hakkında konuşan tek Arap lideri olduğu için  Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın konuşmasını yakından takip ediyor.

Merkezi Arap meselesi ile ABD-İsrail'in Suriye ve hakimiyeti üzerine bir hegemonya planlaması karşısındaki Ulusal Direniş merkezli plan arasındaki bu bağlantı; İsrail çatışmasının, işgalinin ve ara sıra saldırıların nedenlerinin bir özetidir. Suriye lideri Filistin'den vazgeçmiş ve Siyonist düşmanla diğerleri gibi aşağılayıcı antlaşmalar imzalamış ve Arap komisyoncuların Filistin davasından vazgeçirmek için zehirli rüşvet olarak önerdikleri onlarca milyarı kabul etmiş olsaydı, bu savaş 9 yıl sürmez ve Şam’da İsrail bayrakları dalgalanırdı.

Direniş kültürünün gücünü, değerini, kökenlerini ve Arap ve İslami ilkelere derinden bağlılığını gösteren bu konuşma, Hizbullah'ın önde gelen saha komutanlarından birinin şehadetinin yıldönümünde ve Nekbe Gününün yetmiş ikinci yıldönümünden iki gün önce ve on milyon Filistinlinin yerlerinden edildiği bir durumda ve başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı uzlaşmacı ülkelerin televizyon sayfalarında normalleşme dizisinin yayınlandığı şartlarda yapılmıştır.

Seyyid Nasrallah, İsraillilerin Suriye'deki füze fabrikalarına saldırdığını ve Suriye ile müttefiklerinin kendileri için mevcut bir tehdit oluşturduğunu söylediğinde İsrail'in iltihaplı yarasına parmak bastı. Bu füzeler bir caydırıcılık oluşturmuştur ve işgal altındaki Filistin ve Siyonistlerin tamamı bu füzelerin tetiğinin ucundadır ve onlar panik halindedir. Bu füzeler, Siyonist rejim ile askeri bir dengeye ulaşma konusunda Arap-İslam rüyasını gerçekleştirdi ve burada direnişin çekirdeğinin bu dengeden daha ağır olduğunu söylersek abartmış olmayız.

Nasrallah, Suriye ve İran, Irak ve Lübnan'daki gelişmeler de dahil olmak üzere, belirsizliklerin çoğuna ışık tutan konuşmalarının çoğunda doğru bilgi vermekte tereddüt etmiyor. Birçok soruyu ve belirsiz meseleyi cevaplıyor ve bu yüzden konuşmaları sadece Araplar tarafından değil, Siyonist askerler veya siviller tarafından da izleniyor, çünkü O, yalan söylemeyen bir adamdır.

İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları, günlük olsalar bile Suriye'deki füzeleri ve fabrikaları imha etme konusunda hedefine ulaşamayacaktır, çünkü çok geç oldu ve yüz binlerce füze Hizbullah ve Suriye ordusunun ve hatta Irak Haşdi Şabi kuvvetlerinin elindedir. Ama aynı zamanda çok dakik oldukları ve kara savaşını direniş ekseni lehine çevirdikleri ve savaşlarda bitirme unsuru olan İsrail Hava Kuvvetleri'nin üstünlüğünü ortadan kaldırdığı için İsrail’in zaferi konusundaki bütün iddialar yalandır ve bu iddialar Siyonist kamuoyunun düşüncesini çarpıtmak içindir.’



Yeni yorum ekle