ABD Senatörü: İran, Bugün Ortadoğu'da Daha Güçlü, ABD İse Daha Zayıftır

Cu, 24/04/2020 - 16:26

İran'ın son askeri uydusunu uzaya fırlatma yönündeki başarısına atıfta bulunan ABD senatörü, "Hemen hemen her açıdan ve son 4 yıla kıyasla İran bugün Orta Doğu'da daha güçlü ve ABD ise daha zayıf." dedi.

Welayet News - ABD kongre üyesi Chris Murphy, İran'ın ilk askeri uydusunu fırlatma hareketinin, ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin İran'a yönelik politikasının sadece ülkeyi güçlendirdiğini ve İran'ı daha da cesur hale getirdiğini söyledi.

Chris Murphy,, açıklamasının devamında, "Şu anda İran ve vekil kuvvetleri düzenli olarak ABD kuvvetlerini hedef alıyor ve Trump bize Komutan Kasım Süleymani'yi öldürmenin İran'ı caydıracağını demişti. Ancak Kasım Süleymani'ye yapılan saldırıdan bu yana ABD kuvvetlerine yönelik saldırılar daha da arttı, asla azalmadı." dedi.

ABD'li senatör, "Trump nükleer anlaşmayı paramparça etti ve İran'ı daha iyi bir anlaşmaya zorlamak için yeni bir uluslararası baskı sistemi oluşturma sözü verdi. Ne yazık ki, bu girişim sefil bir şekilde başarısız oldu. Hiç kimse yeni yaptırımları onaylamadı ve İran nükleer programına devam etti ve yeni bir iyi anlaşmaya varılmadı." diye belirtti.

ABD kongre üyesi Chris Murphy, yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: "İran vekalet gücü olduğu her yerde daha güçlüdür. Trump'ın Suriye'den çekilmesi Esad'ı güçlendirdi. İran ve Yemen'deki Husiler her zamankinden daha yakınlar. Hizbullah Lübnan'ın kontrolünü ele geçirdi ve Tahran'ın Bağdat'ta her zamankinden daha fazla etkisi var."

Tags: 


Yeni yorum ekle