"ABD Irak'ta Bazı Politikacılara Rüşvet Veriyor"

Sa, 21/04/2020 - 09:20

Irak parlamentosunda el-Fetih koalisyonunun üyesi olan Kerim el-Muhammedavi, ABD'nin Irak'taki güçlerini korumak için bazı Iraklı politikacılara rüşvet ödediğini söyledi.

Welayet News - El-Muhmedavi el-Malume haber ajansına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Bazı Iraklı politikacılar 2003'ten beri ABD ile işbirliği yapıyor ve onlardan para alıyorlar. Aynı bu kişiler şimdi de çeşitli şekillerde vatanlarının menfaatlerini dikkate almadan kendi menfaatlerini korumak için, ABD'nin Irak'taki varlığını sürdürmeye çalışıyorlar.

Bu politikacılar, ABD'nin Irak’tan ayrılmasının, arkalarının boş kalacağı anlamına geldiğini ve bunun ardından onlara verilen maddi desteğin duracağını biliyorlar, ancak her halükârda, Şiiler de dahil olmak üzere siyasi akımlar, Amerikalılar da dahil olmak üzere yabancı birliklerin sınır dışı edilmesi kararı konusunda ciddiler.

Amerika, Irak'ın tüm iç ve dış sorunlarının kaynağıdır. Amerikalılar  kendi çıkarlarını korumak için Irak'ın kaos ve istikrarsızlık içinde kalmasını istiyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle