Siyonist Rejim Ölü Sayısını Gizliyor!

Pt, 06/04/2020 - 09:43

Filistin Enformasyon Merkezi'nin verdiği habere göre, Liberman, İsrail sağlık bakanının korona virüsten dolayı ölenlerle ilgili verdiği bilgilerin kasıtlı olarak yanlış verildiğini bildirdi. 

Welayet News - Terör rejimi İsrail'de Koronavirüs vakası resmi rakamlara göre 2 gün öncesine göre 7 bine ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a çıktı.

İşgalci İsrail Sağlık Bakanlığı cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs vaka sayısının 7.030'a yükseldiğini, 115 hastanın entübe olduğunu ve Tel Aviv'deki Şeyba Hastanesi'nde 71 yaşındaki hastanın ölümüyle birlikten virüsten ötürü hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a yükseldiği duyurmuştu.

İşgalci İsrail polisi, vaka sayısının bini geçmesinden sonra İsrail'deki koalisyon hükumetinin ortağı olan yaklaşık 200.000 bin Ultra-Ortodoks Haredi Yahudisinin yaşadığı şehir olan Bney Brak’ın giriş ve çıkışlarını kapattı.

Şehrin sakinleri olan Haredi Yahudileri, koronavirüsü tespit etmek için tıbbi testler yapmayı kabul etmemenin yanı sıra evde kalmayı ve alınan önlemlere uymayı da reddediyorlar.

İşgal hükümeti,  onayladığı yeni acil durum düzenlemelerine, salgının yayıldığı yerleşim merkezlerinde özellikle de Kudüs şehrindeki Haredi mahallelerinde seyahat yasağı koyma giriş çıkışların tamamen kapatılması olasılığını içeren bir maddeyi daha ekledi. 

Dana önce yetkili makamlar tarafından yapılan açıklamalarda, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Moshe Bar Simantov, Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ve Mossad Başkanı Yossi Kohen'in ev karantinasına girdiği, Sağlık Bakanı Yaakov Litzman ve eşinin ise koronavirüsüne yakalandıkları duyurulmuştu.



Yeni yorum ekle