Bahreyn Rejimi Siyasi Mahkumları Serbest Bırakmalı

Cu, 03/04/2020 - 10:16

Bahreynli lider Şeyh İsa Kasım, mevcut durumda korona salgını tüm dünyaya hakim iken, Bahreyn'deki siyasi mahkumların serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Welayet News - Şeyh İsa Kasım, bu konuda bir bildiri yayınlayarak şöyle dedi: "Dini, yasal, ulusal ve insan hakkı olarak görülmese bile ve ülkede siyaseti yöneten Arap topluluğu olmasa bile, Bahreyn'de siyasi vicdan mahkumlarının serbest bırakılması kaçınılmaz bir gerçektir. Covid-19 virüsü hapishanelere girebilir ve dünyanın yaşadığı korkunç etkilerin ötesinde bir felaket yaratabilir."

Şeyh İsa Kasım, bu kadar çok insanın acı çektiği ve ölümlerin insanlarda paniğe sebep olduğu mevcut durumda, güvenlik hesaplamalarının tahmin edilemez olduğunu ifade etti.

Ayetullah İsa Kasım, yaptığı bildiride; "Bu, kasıtlı bir politik yönelim değil, insani, vicdani ve duygusal bir durumdur. Çünkü korona virüsünün yarattığı koşullar siyasi istismar için yer bırakmıyor." dedi.

Şeyh İsa Kasım, ailelere müptela olan korona virüsü faciası ile bu siyasi facianın ülkede kayde değer bir şey bırakmayacağını ifade etti.

Açıklamanın devamında; "Din, hukuk, rasyonellik ve insanlığın sesi duyulmasa bile, bugün binlerce mahkumun serbest bırakılmasına ihtiyaç vardır." denildi.

Şeyh İsa Kasım, korona virüsünün hapishanelere gelişini beklemenin, ülkeyi ateşe sokacak bir mesele olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle