Hizbullah: Filistin Direnişinin Her Zaman Yanındayız

Sa, 31/03/2020 - 10:35

Filistin Toprak Gününün 44. Yıldönümü münasebetiyle bir bildiri yayınlayan Hizbullah, bu hareketin her zaman direniş gruplarını ve Filistin halkını desteklediğini vurguladı.

Welayet News -Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Biz, Filistin ve diğer bölgelerde mülteci olan Filistinlilerin asil duruşları ve eylemleriyle gurur duyuyoruz.

Filistinlilerin bu eylemleri, Filistin halkının topraklarının her bir karşını özgürleştirme haklarına bağlı olduklarını kanıtlamaktadır.

Filistin halkı ve direniş grupları bugün, her türlü işgal karşısında direniş göstermeye her zamankinden daha kararlıdır.

İşgalci İsrail rejimi, her ne kadar acımasız cinayetler işlerse işlesin, işgalcilerle mücadelede kararlı olan Filistin halkının ve direniş gruplarının pençesinden kaçamayacaklardır.’

İşgalci İsrail rejimi, 30 Mart 1976'da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun üzerine Filistin halkı, bu gaspı protesto etmek için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi.

İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi şehit etti, binlerce kişiyi de yaraladı.

Toprak Günü" olarak anılan bu olay, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın kaynağı kabul edilen toprak konusunda Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak görülmektedir.



Yeni yorum ekle