Amerika Irak'ta Darbe Yapmaya Çalışıyor

Cu, 27/03/2020 - 10:59

Irak Parlamentosu Sadigun Partisi milletvekillerinden Muhammed el-Beldavi, Amerika’nın Irak’ta askeri bir darbe yapmayı planladığını gösteren delil ve kanıtların olduğunu açıkladı.

Welayet News - Iraklı bu milletvekili şu ifadelerde bulundu: ‘Medya tarafından bu konuda yayınlanan şeyler, bu komplonun uygulanmasının başlangıcıdır.’

Muhammed Beldavi, El-Malume internet sitesine verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika’nın Irak için bir komplo planladığına ve bu ülkede darbe yapmak için bir planının olduğuna dair delil ve kanıtlar var. Bu konudaki delil ve kanıtlardan biri, Amerika’nın Deyali, Selahaddin ve Ninova eyaletlerindeki gizli IŞİD hücrelerini kışkırtma girişimidir.

Bu konuda Körfez ülkeleri medyası tarafından yayınlanan haberler, Amerika’nın bu komplosunun gerçekleşmesi için sadece bir başlangıçtır. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Amerika’nın, Corona salgını bahanesiyle Irak hükümetine mahkumları serbest bırakması konusunda baskı yapması da bir diğer kanıttır. Amerika bu mahkumları kendi komplosunun uygulanmasında kullanmak istemektedir.’

Irak Hizbullah Tugayları Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Amerikalıların, bir Irak askeri ve güvenlik kuruluşunun katılımıyla, askeri üslerde helikopter operasyonları gerçekleştirme planının olduğunu duyurdu. Irak Hizbullah Tugayları, Amerika’nın bu eylemin sonuçları konusunda uyardı ve bu eylemin, Irak'ın altyapısını tehlikeye atacağını ve ülkenin iç güvenliğini zayıflatacağını belirtti.

Eski İranlı diplomat Emir Musevi de Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak'ta bir askeri darbeyi komuta etme planına yönelik kayıtlı ses kasetlerinin olduğunu ve bu ses kasetlerinin bir İran kanalına gönderildiğini belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle