Nasrullah: Koronavirüs ile mücadele küresel bir savaştır

Cu, 13/03/2020 - 20:44

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News - Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Beyrut saatiyle 20.30'da yaptığı konuşmada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Hasan Nasrullah, koronavirüs salgınına ilişkin, "Koronavirüs dünya çapında büyük bir sorun haline gelmiştir ve sadece Batı Asya bölgesine özgü bir şey değildir" dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah sözlerine şöyle devam etti:

"Kendimizin korona ile savaş alanı ortasında olduğumuzu bilmeliyiz çünkü bu sadece bir şehir veya köyün mücadelesi değil, küresel bir mücadele. Dünya ülkeleri ve halkları bununla uğraşıyor. Bu durumda öncelikler hükümetlerin ve ulusların sorumluluğundadır.

Bu savaşta düşmanlar var ve bazıları hedef alınmış durumda. Daha düşman hedefine maruz kalmayanlar onlara karşı çıkmalı."

Korona hakkında belirsiz olan meselenin çoğu yönlerinin hala meçhul olduğunu söyleyen Nasrullah, koronavirüs salgınının analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu düşman ve virüsün önünde diz çökülmemesi uyarısında bulunan Hasan Nasrullah, “Bu savaştaki seçeneğimiz, küresel bir hastalık haline gelen düşmana karşı  koymaktır ve (bu yolda) kimse ümitsizliğe kapılmamalı ve direnmeli" diye konuştu.



Yeni yorum ekle