İran'da Koronavirüsünden Ölenlerin Sayısı İran Karşıtı Medyalarda Abartılıyor

Çar, 04/03/2020 - 14:00

İranda Koronavirüs yayıldığından bu yana İran karşıtı medyalarda İran’ın bu virüse karşı yetersiz kaldığı söylenerek ölülerin sayısı abartılırak aktarılıyor.

Welayet News - Ciddi tehlike arz etmesine ve şu ana kadar ikibin üzeri insanın bu virüsü kapması haberine ve onlarca insanın hayatlarını yitrimesine rağmen, iranlı doktorlar ve hemşireler gecegündüz virüse karşı mücadeleye devam ediyorlar. İran Korona virüslü hastaları tedavi etmede Çinden sonra ikinci ülke olduğunu hatırlatarak Tahranda İmam Humeyni hastahanesinde çalışan doktor Mehrnaz Esedi’nin açıklamaları bu yönde aydınlatıcı olacaktır. İmam Hamanei kaç gün önce özel bir video görüşmesi yoluyla iranlı doktorlara ve hemşirelere teşekkürlerini iletti.

Doktor Mehrnaz: Ben Mehrnaz Esedi, Akciğer ve özel bakım uzmanıyım. Şu an İmam Humeyni hastanesinde korona hastalar ICU bölümünün  sorumlusuyum. Ben halkımızdan rica ediyorum benim gibi doktorlar ve gecegündüz demeden bu buhranla mücadele eden yetkililerin yerine sosyal medyada dolanan bir ses kaydına itimat etmesinler. Böyle bir ses kaydının ne değeri olabilir? Böyle bir kaydı ben de çocuğuma verip yayabilrim derim ki vay biz hepimiz (hastane) binasında ölüyoruz! Olmaz. Ben halkımızdan rica ediyorum sosyal medyada ölüler konusnda karmakarışık bilgilerden uzak dursunlar. Şunu iftiharla bildirmek isterim, çalıştığımız merkezde görev yapan meslektaşlarım tümü dahilerden seçilmiş, kalp bölümündeki meslektaşlarım, iltihap ve radyoloji bölümündeki arkadaşlarım, tümü İranın seçkin doktorlarıdır. Siz düşünün böyle bir merkzede imam Humeyni hastanesinde ki Oratadoğuda eşsizdir, burda kameranın önnde gelip on milyonumuz öldü  yetmiş milyonumuz da virüse bulaşmış dersem olur mu?

Bu İran milletinin olgun, dahi ve yetkin evlatlarına insafsızlık olur. Biz gece gündüz demeden hastalarımızın başındayız. Böberek hastası, ağır böbrek hastamız kornoa virüsüne yakalanmış isfend aynın 3nde ICU ye alındı bugün ise taburcu oluyor. Akciğerin iki tarafı tümüyle virüs kapmıştı, gidip bakalım. Gelin kamerayla görün çekin, benim için doktor Esedi yalan söylüyor diyebilirler, her yerde maske taktığımı diyorlar, madem öyle gizli kamerayla takip edin beni, neden hastane dışında maske takayım ki? Neden parkda gezinirken maske 95 takıp pazarında stok olmasına sebep olayım? Neden yalan söyluyolar!

Burası İmam Humeyni hastanesinin ICU bölümü, Korona hastalarını tedavi ettiğimiz yer. Hem adları ve yüzleri tanınmasın diye ben size uzaktan hastalarımızı göstericeğim, bakın birinci yatakda olan hastamız solunum makinesiyle takviye eidliyor, ikinci yatakda olan hasta böbrek nakli amelyatı geçridi ve bedeni ret etti ve binbir sorunu daha  var, koronası pozitif yine de canlı ve diri, diğer yanda solunum itihabı, pozitif korona, beyin kemiği nakli, bir kan sorunu ama maşallah sağlığı yerinde,

Hasta: Doktor Esedi ve arkadaşlarına selam olsun, biz gerçekten enerji alıyoruz, savaş da da yenilmedik bu hastalığı da yeneriz.

Doktor: hastamızın elbisesini değiştiriyolar, hali iyi değildi, şimdi daha iyi ve solunum takviyesi yapılıyor, bu iki hastamızın uzun dönemli hastalıkları vardı, virüsden önce sağlıklı ve ayakda değilllerdi, merak etmeyin inşallah ikisi de tedavi edilecek,

Hanım...benim gül kardeşim, böbrek nakli geçirdi, iki yıl önce , iltihap almaya çok müsait çünkü böbrek naklinden bu yana sürekli iltihaba karşı ilaç almalıydı, koronaya yakalandı, görüyorsunuz ben bu mesaafede maske kullanmıyorum, sevgili izleyicelr beni dinleyin hastamız iyileşti çünkü ayın üçünde geldi şimdi nereye gidiyorsunuz?

Hasta : Şu an eve gideceğim,

Doktor: Eve gidecek, ben çektigimiz filmleri de size göstereceğim, hala bizim sözlerimze şüpheniz varsa filmelre bakın X ışını da yalan söyleyecek değil,

Ben yalan söylüyorsam, hastalar yalan söylüyorsa ve sadece inkılap karşıtları ve düşmanlarımız doğru söyluyorsa X ışını da yalan söyleyemez.

Bakın bu konuştugumuz hanımın göğüs filmi, bu orada gördügünüz kalbi gösteriyor: sağlam. Buralar ise tümüyle solunum iltihabını gösteriyor, bu filmde siyah olan yerler sağlam beyaz olan yerler sorunlu yerleri gösteriyor, burda sorun var burda da ve burda da, yani ancak dörte biri sağlam kalmış diyebiliriz,  tamam? Altı gün sonra çekilen filmi görmek istermisiniz? X ışını yalan söyleyemez, hastanın adını da gizlemem gerekecek sonra hastanın adıyla bana sorun çıkaracaklar! Bakın bu hastamızın güzel kalbi ve bu da akciğeri, hemşirelerin muhabbetle bakımı, ve ilaç grubumuzun tedaviye ortak olması, ve gecegündüz ötesi grubumuzun ve bölüm başkanımızın emeğiyle artık sağlam ve temiz.  X ışını doğru der bnu da kabül etmiyorsanız bilime de inanmıyorsunuzdur.

Welayet News 



Yeni yorum ekle