Akar, NATO ve diğer müttefiklerden İdlib harekatı için destek talep etti

Per, 27/02/2020 - 23:08

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olası harekatında NATO ve müttefik ülkelerden destek talebinde bulunduklarını doğruladı. Akar, özellikle Hatay’da Suriye sınırına yakın bölgede ‘Patriot’ hava savunma sistemi konuşlandırılmasına ilişkin soruya, söz konusu ülkelerle ‘İdlib’deki pozisyonumuzu desteklemek için fiili olarak katkılarınızı gösterin’ türünde ‘spesifik konuşmalar olduğunu’ belirtti.

Welayet News - Milli Savunma Bakanlığı web sitesindeki habere göre, ‘Nöbetçi Bakan’ uygulaması kapsamında geldiği Meclis’te gazetecilerin İdlib’deki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Akar, şöyle dedi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki açıklamalarını, talimatlarını biliyorsunuz. Bu kapsamda biz de muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde, ‘Bir takım açıklamalar yapılıyor, İdlib’deki bizim pozisyonumuzu destekliyorsunuz, bu desteğin yanı sıra bir de fiili olarak da katkılarınızı gösterin‘ diye, herhangi spesifik bir şeyden bu tür konuşmalar oldu. Bu manada tabii ki NATO başta olmak üzere AB ve diğer müttefikimiz olan ülkeler durumu değerlendirecekler, ona göre buradaki faaliyetleri desteklemek kapsamında ne yapmak isterlerse yapabilirler. Diğer taraftan da İspanya’nın zaten biz de bir Patriot bataryası var. O görevini devam ettiriyor, uzattılar da onun süresini, o da görevine devam ediyor.”



Yeni yorum ekle