Pompeo'dan İran konusunda küstah açıklama

Pt, 24/02/2020 - 07:55

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pempeo, Amerikan başkanı ve yönetiminin İran ile mücadele için yeni planı ve uluslararası yaptırımlar hakkında küstah açıklamalarını sürdürmeye devam ediyor.

Welayet News - ABD basınından The Washington Free Beacon dergiye demeç veren Pompeo, Trump'ın İran'ın Batı Asya bölgesindeki nüfuzu ile mücadele için çok yönlü girişimde bulunduğunu  bunlardan birinin de İran'a karşı uluslararası yaptırımların geri getirilmesi olacağını söyledi.

Pompeo, İran'a yönelik böyle bir yaptırımın İran'la imzalanan nükleer anlaşmaya karşı en vurucu darbe olacağını belirtirken, 'Ama, Avrupa hala nükleer anlaşmaya destek veriyor ve ABD ile beraber hareket etmiyor' dedi.

Pompeo, ABD'nin nükleer anlaşmadan yasadışı bir şekilde çekilmesine temas etmeksizin, 'Trump, önümüzdeki aylarda İran aleyhinde uluslararası yaptırımların  geri getirilmesi için  önemli karar alacak' dedi.

İran İslam Cumhuriyeti, nükleer anlaşma çerçevesinde faaliyetlerini sürdürürken anlaşmaya taraf olan Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin bu anlaşmaya bağlı kalmamaları üzerine İran'da nükleer anlaşma çerçevesinde taahhütlerini azaltma kararı almıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle