Çin’den Amerika’ya korona virüs uyarısı

Ct, 15/02/2020 - 09:40

Çin Dışişleri Bakanlığı, Amerika yönetimini Pekin’in korona virüsle mücadele çabasına karşı herhangi bir adım attığı takdirde ikili ticarete zarar vereceği konusunda uyardı.

Welayet News - Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Cuma günü Almanya’da düzenlenen Münih güvenlik konferansının kulisinde yaptığı açıklamada, Washington yönetimi Çin’le Amerika arasında seyahatleri engelleyerek sorun çıkardığını, bu durum iki taraf arasındaki ticari anlaşmanın uygulanmasında sıkıntı yarattığını belirtti.

Bakan Wang Yi Amerika’yı uyardığı açıklamasında, Washington yönetimi korona virüs’le mücadele bahanesi ile Çin’e seyahati ve Pekin ile ticareti tehlikeye atacak veya kısıtlayacak tedbirleri uygulamaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Wang yi, korona virüs Çin için derin bir sorun olduğunu, ancak Pekin yönetimi bu virüsü kontrol altına almak için tüm çabasını harcadığını ve bazı başarıları da elde ettiğini ifade etti.

Amerika korona virüs salgınından sonra Çinli vatandaşların Amerika’ya girişine kısıtlamak getiren ilk ülkelerden biriydi.

Çin sağlık bakanlığının son açıklamasına göre bu ülkede korona virüsten ölenlerin sayısı 1523’e ve etkilenenlerin sayısı da 66 bin 492’ye ulaştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle