Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı'ndan ABD'ye: Irak'tan Derhal Çıkın

Cu, 07/02/2020 - 08:56

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı, ABD Büyükelçiliği'nin ısrarla sürdürdüğü Irak'ın içişlerine müdahalelerine yanıt vererek şöyle dedi: "Washington, ABD güçlerini Irak'tan en kısa sürede çekmeye başlamalıdır."

Welayet News - Irak Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Hasan Kerim el-Kabi, Perşembe günü ABD büyükelçisinin Bağdat'a müdahalesine sert tepki göstererek, ABD'nin Irak'ta bir komplo peşinde olduğunu ifade etti.

Irak'ın resmi haber ajansına göre, Hasan Kerim el-Kabi'nin ofisinden yapılan açıklamada ABD'ye hitaben şöyle denildi: "Daha önce size Irak'ın (iç) işlerine karışmamanızı söylemiştik. Çünkü Irak halkı plan ve komplolarınızın gayet farkındadır ve onların iyiliğini aramayacağınızı çok iyi biliyor."

Iraklı yetkili, ABD birliklerinin Irak'tan derhal çekilmesi çağrısını yineleyerek; "ABD, güçlerini Irak'tan çekmeye başlamak için derhal ciddi ve ameli adımlar atmalıdır." dedi. 

ABD büyükelçiliği Çarşamba günü bir açıklamada bulunarak, Irak hükümetinin Necef şehrinde "protestoculara baskı" dediği müdahalesini durdurmaya çağırmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle