Hizbullah: İran ABD'nin İtibarını Sarstı

Sa, 14/01/2020 - 11:01

Hizbullah Merkezi Konseyi üyesi, İran'ın, ABD üslerini füzeyle hedef alarak, Amerika’nın gurur ve itibarını sarstığını açıkladı.

Welayet News - Hizbullah Merkezi Konseyi Üyesi Şeyh Nebil Kavuk şu ifadelerde bulundu: ‘Lübnan’daki kriz, devam eden iflas ve durumun vahametiyle daha da kötüye gidiyor ve bir ülkede bu seviyede bir kriz meydana geldiğinde, herkes bu krizden çıkmak için birleşir. Mevcut bölünmeler ve siyasi hesaplaşmalar, ekonomik, mali ve sosyal durumun vahametini daha da arttırmaktadır.

Hizbullah’ın en başından beri sergilediği duruş, bir kay ve pay peşinde olmadığı, ülkenin kurtuluşu için en iyi ve en hızlı yol arayışında olduğudur. İran, Amerika’nın üslerini füzeyle hedef alarak, Amerika’nın kibrini kırmış, onların itibarını yok etmiştir ve Amerika ile karşı karşıya gelebilecek düzeyde olduğunu kanıtlamıştır. Şehit Hacı Kasım Süleymani’nin kanı, Amerika’nın bölgedeki varlığının sona ermesine imza atacaktır ve Amerika Birleşik Devletleri’nin artık Ortadoğu’da bir geleceği yoktur. Amerikalılara Ayn’ul Esed’de başlayan yanıt, Amerikalılar Irak’tan ve bölgeden çıkarıla kadar son bulmayacaktır.’



Yeni yorum ekle