Abdülmelik el-Husi: Amerika doğrudan savaşını başlatmıştır / İran saldırılara karşı duran tek İslam ülkesidir

Çar, 08/01/2020 - 17:10

Ensarullah Lideri Abdülmelik el-Husi, bugün (Çarşamba) yaptığı açıklamada, “ Çatışmalarda bizim görüşümüz hakkın yanında durmaktır” dedi.

Welayet News - Ulusal Şehit Günü dolaysıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Abdülmelik el-Husi, Amerika’nın doğrudan savaş başlattığını ve bizleri açıktan saldırılarının hedefi haline getirdiğini söyledi.

Amerika’nın Irak işgali sırasındaki cinayetlerine değinen Abdülmelik el-Husi, Amerika’nın Irak halkından binlerce kişiyi katlettiğini belirtti.

Ülke ve meşru devlet olarak mazlum Filistin halkına yönelik desteklerini sürdüreceklerini açıklayan Ensarullah Lideri, “Filistin’e ve halkına yapılan zulümleri unutabilir miyiz?” diye konuştu. El Husi, Amerika’nın İsrail’i desteklemesinde, İslam ümmetini ve kutsallarını görmezlikten gelmesindeki rolünün açık ve kesin olduğunu dile getirdi.

Ensarullah Lideri, sözlerinin devamında şöyle dedi: “Ülkemize tecavüz eden koalisyon Amerika’nın gözetiminde bulunuyor ve eğer Amerika’nın dehaletleri olmasaydı ülkemize yönelik bu tecavüz yaşanmazdı”.

El Husi, devamla şunları anımsattı: “Amerikan bombaları Yemen her matem ve düğün merasimini kana bulamıştır. İslam ümmetinin bazı milletleri İslam ümmetinin düşmanı İsrail’e karşı bir kez bile olsa bir gösteri yapamıyorlar. Eğer biz Amerika ve İsrail’e tamamen muti olursak ve onlara boyun eğersek İslam’la hiçbir alakası olmayan bir ümmete dönüşeceğiz. Bazıları tutumlarını öylesine değiştirmişler ki Amerika’nın elinde adeta bir muma (hamura) dönüşmüşler. Amerika’ya bağlılık insani onuru ve değerlerini bizden alıyor. Biz özgür bir ümmet olmaya layıkız. Amerika İslam ümmetinin milletlerine karşı düşmanlık ve kindarlık yapıyor, kendi kuklalarına bile hakaretamiz yaklaşıyor. Onlara saygı göstermiyor ve onları sütlü inek olarak niteliyor. Bugün İslam ümmeti her alanda Amerika ve Siyonist rejimin mütecaviz açık saldırılarıyla karşıkarşıyadır. Bugün Allah yolunda mücadelenin en belirgin örneklerinden biri, Amerika ve Siyonizm’in şeraretlerine karşı durmaktır. Bugün bazı Arap rejimleri Amerika’nın İslam ümmetine yönelik tecavüzünü onaylayıp aklamaktadır.

Amerika’nın bölgeye konuşlanmasının amacı bölgeyi istila edip servetlerini yağmalamaktır. Amerika direniş liderlerine terör saldırısı düzenleyerek bütün uluslarası örfleri ve hukuki normları ayak altına almıştır. Saldırılara karşı duran tek İslam ülkesi İran’dır”.

Welayet News



Yeni yorum ekle