Hizbullah Siyonist Rejimi Uyardı

Ct, 21/12/2019 - 07:01

Hizbullah'ın Lübnan Meclisindeki bloğu 'Direnişe Sadakat'in Başkanı Muhammed Raad, Siyonist rejimi Lübnan’ın gaz rezervlerine yönelik herhangi bir saldırıda bulunmalarına karşı uyardı.

Welayet News - Hizbullah'ın Lübnan Meclisindeki bloğu 'Direnişe Sadakat'in Başkanı Muhammed Raad, Siyonist rejimin Lübnan’ın doğalgaz rezervlerine karşı aç gözlülüğüne değinerek, düşmanın, Lübnan kıyı sularındaki doğalgaz alanlarının hatta beş santimetresine bile hâkim olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Muhammed Raad şu ifadelerde bulundu: ‘Lübnan'daki asıl mesele sistem ve yapı değildir, asıl mesele, ülkeye hâkim olmak, petrol ve gaz sermayesini korumak ve direniş göstermektir.

Amacımız bu endişelere yol açan boşlukları kapatmak ve düşmanın egemenliğimizi ihlal etmesini ve kendi kaderi zarar görmeksizin bize karşı bir savaş yürütmesini önlemektir.

Onların asıl hedefi, Lübnan'ı işgal etmek ve bu ülkedeki endişeleri korumaktır ve biz bu endişeye yol açan kapıyı kapatmaya çalışıyoruz, düşmanın kendi kaderi zarar görmeksizin egemenliğimizi ihlal etmesine asla izin vermeyeceğiz. Düşmanın, ABD'nin desteğiyle ya da desteği olmadan ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin desteğiyle veya Lübnan sınırlarının egemenliğiyle çelişen kararlarla, bölgesel sular üzerindeki egemenliğimizi kısıtlamasına izin vermeyeceğiz. Yani, hiç kimsenin, bölgesel sulardaki doğalgaz kaynaklarımızın beş santimetresini dahi tehdit etmesine veya bizi mahrum bırakmasına izin vermeyeceğiz.’



Yeni yorum ekle