İran, Rusya ve Suriye Aleyhinde Yeni Yaptırım Kararı

Per, 19/12/2019 - 08:51

Amerikan senatosu, Rusya, İran ve Suriye aleyhinde yeni yaptırım kararı aldı.

Welayet News - Washington Post gazetesine göre, Amerikan senatosu, bu ülkenin askeri siyaset ve bütçesini belirleyen 'ulusal savunma yetkileri kanunu' çerçevesinde, salı günü 6 red oyuna karşı 86 oyla kanunu kabul etti. Gazetenin haberine göre, Amerikan savunma bütçesi tasarısında Suriye'de sivilleri savunma da yer alırken, Suriye devleti ile ticari işbirliği yapan kişi ve kuruluşlara yeni yaptırım kararı kabul edildi.

Kabul edilen taslağa göre, Rusya enerji şirketleri ve ordusu, Suriye müteahhitlik şirketleri ve İranlı ortakları da Suriye meşru hükümetiyle işbirliğinden dolayı Amerika'nın yaptırımına tabi tutulacak. Bu arada Türkiye’ye S-400 yaptırımları uygulanmasını ve F-35 satışının yasaklanmasını da içeren yasa tasarısı ABD Senatosu’dan geçerken, Suriye hükümetinin yerli petrol üretimini geliştirmesine yardımcı olmak da yaptırım konusu olacak.

Suriye hükümetiyle bağlantılı askerî güçlerin uçak, uçak yedek parçası ve diğer bağlantılı ihtiyaçlarını temin etmek ve Suriye hükümetine inşaat ile mühendislik hizmetleri sağlamak üzere bilinen ürün, hizmet, teknoloji veya bilgi sağlayan kişi ve kuruluşlar da yaptırımlara maruz kalacak. Yaptırımlar kapsamında söz konusu kişi ve kuruluşların ABD'ye girişlerine yasak getirilmesi, menkul ve gayrimenkul varlık transferlerinin engellenmesi öngörülüyor.



Yeni yorum ekle