Şeyh Naim Kasım’ın dilinden Hizbullah’ın teyit ettiği hükümet

Ct, 14/12/2019 - 22:16

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, teyit ettikleri hükümetin özelliklerini sıralayarak, ‘yeni hükümet halkın hak ve hukukunu verip korumalı’ dedi.

Welayet News - Lübnan parlamentosunun yeni başbakanı seçme oturumunu düzenlemesine iki gün süre varken henüz hangi isim üzerinde anlaştıkları ise netleşmiş değil.

El Aht sitesinin aktardığına göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bugün (Cumartesi) konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hizbullah olarak halkın hukukunu teslim edip acil ve stratejik yasalarla bu hukuku destekleyecek ve mümkün olduğu en yüksek düzeyde çeşitli grupların katılımıyla kurulacak bir kurtuluş hükümetinden yana olduklarını söyledi.

Şeyh Naim Kasım, “Gözü kapalı şekilde değil, ekonomik ve sosyal politikalara göre çalışacak, iş imkanlarının yaratılmasını, tarım ve sanayiyi önemseyecek, yolsuzluk ve kurumsal malların heder edilmesinin önünü alacak ve yolsuzluk yapanlara, ülkeyi yıkıma doğru götürenlere karşı gevşemeyecek bir hükümeti istediklerini” belirtti.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni hükümetin en büyük görevi uygun mali ve parasal politikaları belirleyip icra etmesidir. Bankalara parasını yatıranların çeşitli bahaneler adı altında paralarını çekme izninden yoksun olması makul değildir.

Yeni hükümetin yapısıyla ilgili medyaya çıkan haberlerin tamamı doğru değil ve herkes yeni başbakanın yetkilendirilmesini bekliyor ki ondan sonra parlamentodaki koalisyonların bu konudaki istişareleri başlasın”.

Tags: 


Yeni yorum ekle