Amerika gösterilere İran’a baskı aracı olarak bakıyor / Hizbullah İsrail için bir tehdit olmakla gurur duyuyor

Cu, 13/12/2019 - 19:33

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri, Hizbullah’la Emel hareketinin kendi taraftarlarını kontrol etmek için bazı komiteler kurduklarını, bunu kendi taraftarları büyük provakasyonlara maruz kalmasına rağmen yaptıklarını söyledi. 

Welayet News - El Alem haber kanalından canlı olarak yayınlanan konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Seyyid Hasan Nasrullah, Amerikalıların kendi çıkarları ve planları lehine Lübnan’daki gösterileri suistimal etmeye çalıştığını ve kendileri için göstericilerin ne istediğinin önemli olmadığını belirtti.

Nasrullah, “Amerika ne zaman dünyada bir tarafa veya bir konuda yardımcı olacağını açıklasa biliniz ki bunu sadece kendi çıkarlarını korumak için yapıyor. Amerika’nın küresel krizlerle ilgili politikası belli bir bölgeyle sınırlı olmaz” diye anımsattı.

Hizbullah Genel Sekreteri, “Amerika gösterilere İran’a baskı yapma aracı olarak bakıyor ancak Lübnan’daki gösteriler asla İran’a karşı değildi” açıklamasında bulundu.

Amerika’nın bazı politikalarının istihbarat ve değerlendirme hatası yüzünden başarılı olmadığını vurgulayan Nasrullah, “Amerika belki Hizbullah’ı hükümetten çıkarabilir ama Lübnan meclisinden çıkaramaz” dedi.

Nasrullah, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerika ve İsrail’in amacı Lübnan halkının sorunlarının çözülmesi değil, kendi sorunlarını çözmek için gösterilerden suistifade etmektir. Hizbullah İsrail için bir tehdit olmakla gurur duyuyor. Lübnan hükümeti İsrail’le mücadele konusunda bazı sorunlarla karşıkarşıyadır. Hizbullah bölgede Amerika’nın istilacı planları için bir tehlikedir ve bu bizim için gurur kaynağıdır”.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Hiç kimse Amerika’ya güvenmemeli, Amerika dostlarını ve müttefiklerini bile yalnız bırakıp hayal kırıklığına uğratmıştır. Kendi sorunlarını çözmesi için Amerika’ya umut bağlayanlar hala eski sorunlarının kıskacındır. Lübnan’ın sorunları çoğulculuk yüzünden değil, tefrika yüzündendir” diye hatırlattı.

Devamı geliyor...



Yeni yorum ekle