Amerika Lübnan’da iç savaş çıkarmak istiyor

Ct, 07/12/2019 - 17:41

Lübnan Müslüman Ulema Topluluğu üyesi, Amerika’nın Lübnan halkının barışçıl gösterilerini suistimal ederek bu ülkede fitne ve tefrika çıkarmak istediğini açıkladı.

Welayet News - Lübnan’ın son durumunu Rasa Haber Ajansı’na değerlendiren Lübnan Müslüman Ulema Topluluğu üyesi Şeyh Hızır el-Kebş, şu açıklamalarda bulundu: “Maalesef Lübnan’ın şartları esef verici şartlardır. Halk görünürde haklı taleplerle sokaklara çıktı fakat gösterilerin sürecinin devamında yeni bir takım sorunlarla karşılaştı. Amerika Lübnan milleti arasında fitne ve tefrika çıkartarak iç savaşın peşinde ancak direniş cephesi her zamanki gibi Amerikalıların tezgahını boşa çıkaracaktır.

Amerika’nın Lübnan’daki hamilerine ve kuklalarına diyoruz, bu ülkede uğursuz amaçlarınıza ulaşamazsınız. Benyamin Netanyahu, masum halkı baskılayıp sindirerek işgalci rejimin siyonist politikacıları arasında kendi imajını düzeltmeye çalışıyor ama şartlar Netanyahu için eskisi gibi değil ve bölgenin bütün dengeleri direniş cephesi sayesinde değişmiştir”.

Şeyh Hızır el-Kebş, direniş cephesinin kendi gücünü oldukça arttırdığını, son yıllarda da müşahede ettiğimiz gibi düşmanların direnişin evlatlarına karşı koyacak güçten yoksun olduklarını vurguladı.

Öte yandan Lübnan parlamantosu Sünni milletvekili Velit Sukriyye, En-Naşra haber sitesine verdiği demeçte, Amerika’nın nükleer anlaşmadan ayrılarak ve yaptırımları uygulayarak İran’ı yinemediğini, şindi ise Lübnan’ı hedef alarak, bu yoldan direniş eksenine darbe vurmak istediğini söyledi.

Sukriyye, Lübnan’ın, Batı’nın Arap ve İslam dünyası üzerinde sulta kurması için ana üs sayılan rejimin işgalindeki Filistin’le sınır olduğunu anımsatarak, bu yüzden İsrail’in güvenliğinin kendileri için mutlak öncelik olduğunu belirtti.

Lübnan parlamantosu milletvekili, sözlerinin devamında şu değerlendirmelerde bulundu: “Direniş Lübnan’daki caydırıcı güçtür. İsrail’in önü açılsın diye gözler Lübnan’a ve direnişin nasıl yok edileceğine dikilmiş. Suriye yönetimini devirmeye çalıştılar ama Rusya müdahale etti. İsrail Suriye’nin güneyine girebilirdi, zira Suriye ordusu Halep, Şam ve Bukemal’de çatışmakla meşguldu ancak direnişle savaştan korktuğu için bu işe kalkışmadı.

Lübnan’da fitne çıkartarak direnişi ortadan kaldırmaya çalıştılar, Lübnan’ın içinden bazıları da buna muvafıktı ve parlamanto seçimleri üzerine hesap açmışlardı, hedefleri homojen bir hükümeti iş başına getirip direnişi silahsızlandırmaktı. Ama Hizbullah seçimleri kazandı ve savaş İran’a taşındı direniş ana merkezi olan bu ülkeyi teslim almaları için. Ancak nükleer anlaşmadan çekilip ekonomik yaptırımlarla bunu başaramadılar”.

Welayet News 



Yeni yorum ekle