Hizbullah: ABD İle İlişki Kurmak Mümkün Değildir

Sa, 03/12/2019 - 08:46

El-Vefa Li’l Mukaveme Partisi (Direnişe Vefa) Başkanı, “Milli ordumuza silah vermeyen, halkımızı aç bırakmak isteyen ve halkımıza karşı kuşatma ve yaptırım dayatan Amerika ile ilişkimizin olmak mümkün değildir” dedi.

Welayet News - Lübnan Meclisinde Hizbullah’ın Partisi olan El-Vefa Li’l Mukaveme Partisi (Direnişe Vefa) Başkanı Muhammed Raad şu açıklamalarda bulundu: ‘Mevcut kriz kolay değil ve daha da kötüye gidebilir. Size karşı ve bize karşı kullanılan silahlar, para, bankacılık ve döviz kurları ile oynama ve ekonomik ve geçim baskılarıdır. Biz aç kalsak bile asla izzetimizi ve onurumuzu satmayız. Ulusal kararımızdan vazgeçmemiz için kimsenin bize bir lokmayla şantaj uygulamasına izin vermeyeceğiz. Konu ülkenin parasının olmaması değildir, bizim paramız var ama bu paralar biz iktidarda olduğumuz sürece elimize geçmeyecektir.

Bu paralar, dış güçlere bağlı biri iktidara geldiğinde elimize geçecektir, onlar o zamana kadar haysiyetlerini koruyacak, para yatıracak, kredi verecek ve planlar yapacaktır. Ülkeyi yabancı gruplarla ilişkisi olan kişilere bırakmak ve onların her istediğini yapmak mı istiyoruz? Mesela İsrail, uzlaşın, yoksa para vermem derse, bu süreç burada bitmeyecektir ve onlar bu noktaya gelmemizi istiyor. Biz sabırla, birlikte iş birliği yaparak, onurlu ve başı dik bir şekilde yaşamak istiyoruz. Düşmanlarımız iki savaşla bizden alamadığını ekonomiyle de alamayacaktır.

Bütün dünyanın İsrail’i desteklediği bir durumda bizim İsrail’e karşı savaşımız bize zafer getirdi. Bu ülke sizin olduğu kadar bizim de. Bu ülkeyi size kanlarımızla hediye ettik ve hiç kimse bize milliyetçilik ve vatanseverlikten başka bir şeyle cevap vermemelidir. Sizin hegemonyanız gölgesinde bu ülkede huzur ve refah sağlanamaz. Mevcut kriz sadece, Taif Anlaşması uyarınca ulusal bir birlik hükümetinin kurulması ile çözülecektir, aksi takdirde ülke geçici yönetimin gölgesi altında kalacaktır ve görevlerinizi yerine getirene kadar sizi kontrol altında tutacağız ve vazifelerini yerine getirmeyenler uyarılacaklar. Kimse insanların aklıyla dalga geçemez, bu krizi halkın bilinci ve tefekkürü ile aşabiliriz. Kimse bileğimizi bükemez ve bizi yenemez.’



Yeni yorum ekle