Hizbullah: Filistin'i İşgalci İsrail'in Pençesinden Kurtaracağız

Per, 21/11/2019 - 08:24

Lübnan Hizbullah hareketi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Batı Şeria'da siyonist yerleşke inşaatını onaylayan sözlerini kınadı.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanı Pompeo geçen gün Amerika yönetiminin bundan böyle Batı Şeria'da yerleşke inşaatını uluslararası yasaların ihlali bilmediğini ve burada hakim olan bu durumu kabul ettiğini belirtti. Lübnan Hizbullah hareketi ise Salı günü bir bildiri yayımlayarak Amerika devletinin siyonist rejimin yerleşke inşaatına yönelik tutumun kabul edilemez, illegal bir tutum olduğunu belirtti.

Hizbullah hareketi bildiride katil rejimin yerleşke inşaatının uluslararası yasalara aykırı olduğunu, Filistin milleti işgal edilen tüm topraklarını işgalci siyonistlerin pençesinden kurtarmakta kararlı olduğunu ve bu uğurda zafer kazanacaklarını vurguladı. İşgal altındaki Filistin’de İsrailli insan hakları enformasyon merkezi, korsan İsrail'in 2019 yılının başından Eylül ayının sonuna kadar Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait 140 konutu tahrip ettiğini açıkladı.

Siyonist rejim işgal ettiği Filistin topraklarında yerleşkeler inşa ederek bölgenin coğrafi dokusunu değiştirerek siyonist imaja kavuşturmak ve böylece Filistin toprakları üzerindeki sultasını pekiştirmek istiyor. Oysa BM güvenlik konseyi 23 Aralık 2016’da 2334 sayılı kararnamesinde korsan İsrail’den Filistinli bölgelerde yerleşke inşaatını tamamen durdurmasını istemişti.



Yeni yorum ekle