Netanyahu'dan rakiplerine: Birlik hükümeti kurup Ürdün Vadisi'ni ilhak edelim

Çar, 20/11/2019 - 09:18

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, nisan ve eylül seçimlerindeki rakibi, Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'a 'birlik hükümeti kurma' çağrısında bulundu.

Welayet News - İsrail'de eylül ayında düzenlenen parlamento seçimlerinde uzlaşmazlık krizi nedeniyle koalisyon hükümetinin kurulamamasının ardından, Siyonist Başbakanı Benyamin Netanyahu, rakibi Mavi-Beyaz İttifakı Lideri Benny Gantz'a bu kez uluslararası krize neden olacak bir teklifte bulundu.

ÜRDÜN VADİSİNİ İLHAK ETMEK İÇİN DİĞER PARTİLERE 'BİRLİK' ÇAĞRISI YAPTI

Jerusalem Post'un haberine göre, Likud partisi lideri Başbakan Benyamin Netanyahu, uzlaşmazlık krizi yaşadığı Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ve Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Lieberman'a siyasi krizin çözülmesi yönünde çağrıyı yaparak Ürdün Vadisi'ni ilhak etmek için 'birlik hükümeti' kurmayı teklif etti. Gazete, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Mavi-Beyaz İttifakı Lideri Gantz ile koalisyon görüşmelerinde bulunması öncesi yayınladığını vurguladığı video mesajında, "İsrail'i güvende tutacak ve Ürdün Vadisi'ni ilhak edecek geniş bir birlik hükümeti kurmak için Gantz ve Lieberman'a çağrıda bulundum" ifadeleri kullandığını .



Yeni yorum ekle