Hizbullah’tan Ebu'l Atâ Açıklaması

Çar, 13/11/2019 - 08:49

Lübnan Hizbullah’ı bir bildiri yayınlayarak, Gazze’deki İslami Cihad komutanlarından Baha Ebu el-Ata’nın ve Şam’daki Filistin İslami Cihad Hareketi üyelerinden Ekrem el-Acuri’nin oğlunun Siyonistler tarafından şehit edilmesine tepki gösterdi.

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı bir bildiri yayınlayarak Gazze’deki İslami Cihad komutanlarından Baha Ebu el-Ata’nın ve Şam’daki Filistin İslami Cihad Hareketi üyelerinden Ekrem el-Acuri’nin oğlunun Siyonistler tarafından şehit edilmesine tepki gösterdi.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı:

Bismillahirrahmanirrahim

قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلَّا إِحْدَی الْحُسْنَیَیْنِ ۖ وَنَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِکُمْ أَن یُصِیبَکُمُ اللَّهُ بِعَذَابٍ مِّنْ عِندِهِ أَوْ بِأَیْدِینَا

“De ki: Bizim ya gazi yahut şehit olmamızdan, o iki güzel akibetten birine uğramamızdan başka bir şey mi gözetmedesiniz? Ve biz de sizin ya Allah katından, yahut da bizim elimizle, bizim tarafımızdan bir azaba uğramanızı gözleyip beklemedeyiz. Haydi siz gözetleyedurun, biz de sizinle beraber gözetlemekteyiz.” (Tevbe/52)

Bu, direniş askerlerinin ve onların değerli ailelerinin beklentisi içerisinde olduğu şeydir; zafer ya da şehadet. Komutan Şehit Beha Ebu el-Ata ve eşi ve yine komutan Ekrem el-Acuri’nin oğlu ve eşi, uzun bir mücadelenin ardından şehit edilmişlerdir. İslam Ümmetinin onların direnişi ve fedakarlığıyla gurur duyduğu İslami Cihad Hareketindeki değerli kardeşlerimize ve şehitlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Onları şehadete nail olmalarından dolayı kutluyoruz ve Siyonist rejimin Gazze ve Şam’a düzenlediği bu düşmanca saldırıyı kınıyoruz. Sabırlı Filistin halkının ve Filistin direniş hareketlerinin, işgalcilere ve katillere karşı adil bir kıyas uygulama konusunda, güçlü bir cevap vereceklerine inanıyoruz. Direniş ve cihadın yolu pak  kanlarla birliktedir ve bu kanlar, kurtuluşu ve Allah’ın izni ile nihai zaferi gerçekleştirecektir.’



Yeni yorum ekle