İran Dışişleri'nden Lübnanlı taraflara 'birlik' çağrısı

Çar, 30/10/2019 - 06:48

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Lübnan'daki tüm gruplar, partiler ve şahsiyetlere ülkedeki istikrar ve güvenlik için birlik halinde hareket etmeleri çağrısında bulundu.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ülkedeki taraflara birlik çağrısı yapıldı. 

Lübnan'daki güvenlik ve istikrarın korunması için tüm gruplar, partiler ve şahsiyetler arasında birliğin sağlanmasının zaruretine işaret eden Musevi, "Lübnan halkı ve hükümetinin bu hassas ve tehlikeli dönemi başarıyla atlatmasını diliyoruz. Halkın meşru taleplerine huzurlu ortamda cevap verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.  

Bilindiği üzere Lübnan başbakanı Saad Hariri dün gece istifasını açıkladı. Hariri, 'çıkmaza girildiğini' ve bundan dolayı da istifasını cumhurbaşkanına sunduğunu bildirdi.

Suudi rejimi daha önce yaptığı açıklamada, Saad Hariri'nin istifasını destekleyeceğini bildirmişti.

Bu arada Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hariri'nin istifasına karşı olduğunu ve halk karşısında Lübnanlı yetkililerin sorumluluk bilincinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapmıştı.

Lübnan 17 ekim tarihinden itibaren ülkenin içinde bulunduğu iktisadi ve mali buhrandan dolayı halk gösterilerine sahne oluyor.



Yeni yorum ekle