Nasrallah: Suriye İle Lübnan Arasındaki İlişki Yeniden Geliştirilmeli

Çar, 16/10/2019 - 10:20

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve Lübnan Hıristiyan Hareketi el-Marada başkanı, dünkü toplantılarında, Lübnan ile Suriye arasındaki ilişkilerin yeniden ihya edilmesi ve bu fırsatı Lübnan'ın ekonomisini iyileştirmek için kullanmak gerektiğini vurguladılar.

Welayet News - Lübnan Hıristiyan Hareketi el-Marada'nın başkanı Süleyman Ferenciye, Seyyid Hasan Nasrallah ile gerçekleştirdiği görüşmede iki lider, bölgede ve özellikle Irak ve Suriye'deki son gelişmeler hakkında derinlemesine görüş alışverişinde bulundular.

El-Marada, Lübnan’daki Hıristiyan hareketlerden ve direnişe bağlı 8 Mart koalisyonunun bir üyesidir.

Seyyid Hasan Nasrallah ve Süleyman Ferenciye, ortak açıklamalarında şuna değindiler: "Lübnan, Ebu Kemal geçidinin (Suriye-Irak sınırında) yeniden açılmasının Lübnan'ın Suriye yoluyla Irak'a yaptığı ihracatını artırmak, Suriyeli mültecileri iade etmek ve ağır ekonomik ve sosyal yükünü azaltmak için Suriye hükümeti ile olan ortak işbirliğini arttırması için sağlanan büyük fırsatı değerlendirmelidir."

Toplantıya katılanlar, Lübnan'daki güvenlik ve siyasi istikrarın temel direklerinden biri olan parasal ve finansal istikrarı sürdürmek için özellikle üç güçlü parti başkanı ve çeşitli siyasi parti başkanları arasında uyumlu çabalara ihtiyaç olduğunu vurguladılar.

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil de, geçtiğimiz hafta Perşembe günü çoğunlukla Lübnan’ın ekonomik meselelerine odaklanılmış, Seyyid Hasan Nasrallah ile 7 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

Cibran Basil ayrıca, Suriyeli mültecileri ülkelerine iade etmek ve Lübnan'ın egemenliği ile ekonomisine taze bir nefes vermek için Suriye'ye gitmeyi planladığını açıkladı.

Cibran Basil yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Filistin işgalinden önce Lübnan’ın iki ciğeri vardı. Ancak şimdi bir ciğer var; Suriye Lübnan'ın ekonomik ciğeriydi. Lübnan, İsrail yüzünden ilk akciğeri olan Filistin'i kaybetti."



Yeni yorum ekle