ABD, Irak'taki varlığını haklı çıkarmak için her türlü acımasız hileye başvuruyor

Per, 21/03/2024 - 13:16

Irak kamuoyu ülkede IŞİD hareketlerinin artmasını Amerika'nın Irak'taki işgalci varlığını sürdürme planının bir sonucu olarak değerlendiriyor.

Welayet News  - Irak ve Amerikalı yetkililer arasındaki resmi anlaşmaya rağmen Washington, Irak parlamentosunun tüm yabancı güçlerin ülkeden çekilmesini öngören kararını uygulamamakta ısrar ediyor.

Amerika'nın Irak'taki kuvvetlerinin varlığı için en büyük bahanesi Irak'ta IŞİD unsurlarıyla savaşmaktı. Bu nedenle Irak halkı ve Iraklı uzmanlar, IŞİD terör örgütünün de dahil olduğu ülkede son dönemde yaşanan terör saldırıları ve patlamalar ABD’nin bir planı olduğu, IŞİD bahanesine başvurarak Irak'taki varlığını sürdürmeye yönünde taktiksel olarak değerlendiriyor.

Iraklı uzman Kazım El Hac ise, terör unsurlarının Irak'ta Amerikan ordusunun emriyle faaliyet gösterdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Irak'ta terörle ilgili tüm güvenlik tehditleri, başta Amerikalılar olmak üzere yabancı güçlerin bu ülkeden çekilmesiyle sona erecektir.”

El Hac, Irak'ta konuşlanan Amerikan güçlerini işgalci olarak nitelendirdi ve bu işgalcilerin ABD ve Siyonist rejime bağlı casusluk gruplarını Irak'ta örgütlediğini söyledi.

Iraklı Şiilerin koordinasyon çerçevesi üyesi Cabbar El Mamori, Amerikan terörist askerlerinin Irak'taki şüpheli hareketleri konusunda uyarıda bulunarak “Herkes Washington'un Irak'ın güvenlik boyutundaki olumsuz rolünün, Amerika'nın terör gruplarına verdiği desteğin ve Irak'ın siyasi arenasına bariz müdahalesinin farkındadır.” ifadesinde bulundu.



Yeni yorum ekle