İngiltere, Gazze'ye asker göndermeyi düşünüyor

Pa, 28/04/2024 - 18:00

Önümüzdeki ay Doğu Akdeniz'de tamamlanması beklenen iskele daha sonra Gazze kıyısına doğru itilecek. Ancak ABD Başkanı Joe Biden, projeyi yöneten Amerikan kuvvetlerinin orada karaya ayak basmayacağı sözünü verdi.

Welayet News  - Guardian gazetesine ismi belirtilmemek koşuluyla konuşan bir kaynak, İngiltere Savunma Bakanlığı'nda konu hakkında 'rol üstlenmesinin' tartışıldığını, ancak bunun pek olası görünmediğini belirtti.

Kaynak, "Bu bitmiş bir anlaşma değil ve ruh hali de muhtemelen göründüğü gibi değil," diye konuştu.

Kaynak, bu fikrin İngiltere ve ABD arasında iskeleden yapılacak yardımlar konusunda yapılan görüşmeler sırasında 'kendiliğinden' ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Konuyu ilk olarak haberleştiren BBC'ye göre, Başbakan Rishi Sunak'a değerlendirilmek üzere herhangi bir öneri gönderilmedi. Bakanlık ise yorum yapmayı reddetti.

Diğer yandan ABD, söz konusu büyük risklere gebe olan ve  Biden yönetiminin gözüne girmenin ötesinde de pek bir getirisi olmayacak görevi üstlenmeye istekli ortaklar arıyor.

Kamyonları yüzer iskeleden çıkaranlar, 200'den fazla insani yardım çalışanının öldürüldüğü aktif bir çatışma bölgesine girmiş olacak.

ABD planı, yardımların Gazze'ye ulaştırılmak üzere Filistinlilerin kullandığı kamyonlara aktarılmadan önce güvenli bir alanda boşaltılmasını öngörüyor.

Şubat ayı sonlarında İsrail güçlerinin yardım kamyonlarının etrafında toplanan kalabalığa ateş açması sonucu yaşanan katliamda en az 112 kişi ölmüş, 700'den fazla kişi de yaralanmıştı.



Yeni yorum ekle