İran: Batılı Hükümetlerin Gazze'de İnsan Haklarını Savunduğunu İddia Etmesi Acı Bir İronidir

Çar, 28/02/2024 - 08:26

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Almanya Dışişleri Bakanı’nın Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyinin (İHK) 55. Oturumu’nda İran’a yönelik suçlamasını, bu ülkenin işgale verdiği desteği ve Filistin'deki ağır insan hakları ihlallerine karşı kayıtsızlığını örtbas etmeye yönelik sonuçsuz bir girişim olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Kenani, “İnsan hakları ihlalcilerine kapsamlı bir destek geçmişi olan ve İran'a karşı dayatılan savaş sırasında Saddam rejimini kimyasal silahlarla donatmada doğrudan rolü olan, aynı zamanda Siyonist rejimin soykırımını pervasızca destekleyen bazı Batılı hükümetlerin Gazze'de insan haklarını savunduğunu iddia etmesi acı bir ironidir” dedi.

Kenani, “Alman yetkililer, insan haklarını koruma bahanesiyle ve elbette bunu siyasallaştırarak diğer ülkelerin iç işlerine karışıyor ve aynı zamanda silah fabrikalarının faaliyetlerini yoğunlaştırarak kendi ülkelerinin ekonomisine de katkı sağlıyor” ifadesini kullandı.

Kenani, “Gazze ve Batı Şeria'daki feci koşullar ve Refah bölgesindeki Filistinli sakinlerin ve mültecilerin endişe verici durumu, insan hakları savunucularının başarısızlığının açık bir kanıtıdır. Almanya ve müttefikleri gerçekten insan haklarını korumak istiyorlarsa, Siyonist rejim için yüzde 70’inden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 30 bin'den fazla insanın vahşice öldürülmesiyle ilgili özel bir araştırma komitesi kurmalılar. Bu şekilde iddialarının doğruluğunu dünyaya gösterecekler” ifadelerinde bulundu/mehr



Yeni yorum ekle