Hamas’tan Arjantin’in Küstah Açıklamasına Kınama

Çar, 07/02/2024 - 09:11

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail’e yaptığı ziyarette ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini tekrar etti. Hamas, Arjantin'in Tel Aviv'deki büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs'e taşıma kararını kınadı.

Welayet News  - The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı’nda karşıladığı Milei ile bir araya geldi.

Haberde, Milei’nin daha önce duyurduğu Arjantin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini tekrar ettiği belirtildi. Katz’in ise Milei’ne İsrail’e desteği ve büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı nedeniyle teşekkür ettiği kaydedildi.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise işgalci Siyonist rejim başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Milei’nin göreve seçilmesinin ardından kendisiyle büyükelçiliğin taşınması konusunu konuştuğu ve “sözünü tutmasını memnuniyetle karşıladığı” ifade edildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin, Siyonist İsrail'deki büyükelçiliklerini Kudüs kentine taşıma yönünde duyurduğu kararına tepki gösterildi.

Arjantin'in söz konusu kararının Filistin halkının haklarına saldırı niteliğinde olduğu gibi Kudüs kentini Filistin toprağı addeden uluslararası hukuka da aykırı olduğunun vurgulandığı açıklamada, Arjantin Devlet Başkanı Milei'ye "bu zalimce karardan dönme" çağrısında bulunuldu.

Bahsi geçen kararın şiddetle kınandığı açıklamada, bunun aynı zamanda Arjantin'i, topraklarını işgal ederek Filistin halkının haklarını ve kutsallarını ihlal etme konusunda, "İsrail'le ortak yaptığı" kaydedildi.



Yeni yorum ekle