Kudüs Gücü Komutanı'ndan 'Aruri suikasti' tepkisi

Pa, 07/01/2024 - 09:08

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Ofis Başkanı İsmail Heniyye'ye bir mektup gönderdi.

Welayet News  - İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kaani, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Ofis Başkanı İsmail Heniyye'ye bir mektup gönderdi.

Tuğgeneral Kaani, Siyonist Rejim'in düzenlediği suikast sonucu şehit olan Hamas'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Aruri için başsağlığı dileklerini iletti.

Mektupta, "Bundan sonra tüm dünya, Şahit el-Aruri'nin kardeşlerinin çocuk katili rejimin kabusuna dönüşeceğine tanıklık edecektir.'' denildi.

Aruri'nin Aksa Tufanı, birinci ve ikinci intifada ve Kudüs intifadası gibi operasyonlarda parlak geçmişe sahip olduğu için şehit edildiği kaydedilen mektupta, ''Siyonist Rejim, Filistin'de uğyadığı büyük hezimeti direniş liderlerine suikast düzenleyerek hafifletmeye çalışıyor.'' ifadesi kullanıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine 3 Ocak akşam saatlerinde insansız hava aracı ile düzenlenen terör saldırısında Aruri'nin şehit olduğu belirtilmişti.



Yeni yorum ekle