Siyonist Rejim’den Mescid-i Aksa İmam Hatibi’ne Seyahat Yasağı

Çar, 12/07/2023 - 07:48

İkrime Sabri'nin hukuk ofisinden yapılan açıklamaya göre, Siyonist rejim istihbaratından bir ekip İkrime Sabri'nin evine baskın düzenledi.

Welayet News  - Sabri'ye, yurt dışı gezilerinin bu rejimin güvenliği için tehdit oluşturduğu iddiasıyla 6 aylık seyahat yasağı getirildiği tebliğ edildi.

Siyonist rejim makamlarından konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Siyonist rejim istihbaratından bir ekip geçen ay da Sabri'nin evine baskın düzenleyerek, "yurt dışı gezilerini İsrail'e karşı kullandığı" iddiasıyla hakkında çıkan bir aylık seyahat yasağını iletmiş, kararın uzatılabileceği aktarılmıştı.

Siyonist rejim İçişleri Bakanı Moshe Arbel tarafından imzalanan kararda, 85 yaşındaki Şeyh Sabri’nin yurt dış seyahatlerinde Siyonist İsrail’e karşı propaganda yaptığına dair şüpheler olduğu belirtilmişti.

İkrime Sabri’nin ailesinden yapılan açıklamada, bu kararın, Şey Sabri’nin Ürdün, Cezayir, Türkiye ve Malezya’yı kapsayan bir turdan sonra alındığı belirtilmiş ve Şeyh Sabri’nin turu sırasında başbakanlar, dini ve yargı alanından isimler de dâhil olmak üzere yetkililerle bir araya geldiği vurgulanarak Siyonist rejimin suçlamaları reddedilmişti.

Şeyh Sabri, Siyonist rejim yetkililerinin Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik kısıtlamalarını, sınır dışı kararlarını, tutuklamaları ve seyahat yasaklarını daha önce defalarca eleştirmişti.



Yeni yorum ekle