Avrupa Birliği Suriye Hükümetine Karşı Terörizmi Desteklemeye Devam Ediyor

Pa, 18/06/2023 - 13:02

Avrupa Birliği'nin Suriye hükümetini Brüksel'deki bir konferansa davet etmeme eyleminin ardından Şam hükümetine yönelik sert eleştiriler geldi.

Welayet News  - Suriye haber ajansının (SANA) haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Brüksel'de düzenlediği konferansta Suriye'yi dışladığını, bu konferansın ise esasen Suriye ile ilgili olduğunu duyurdu.

Bu açıklamada, Avrupa Birliği'nin Suriye hükümetini bu konferansa, Suriye'ye yönelik hedeflerinin ve başarısız politikasının niteliği ortaya çıkmasın diye davet etmediği belirtilmektedir.

Açıklamada, Suriye halkının ABD ve Avrupa Birliği'nin zalim, insanlık dışı ve ahlaksız eylemlerine maruz kaldığı ifade edildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı ayrıca, bu toplantıyı düzenleyenlerin yozlaşmış çeteler ve paralı askerler ile onların müttefikleri olan IŞİD, El Nusra Cephesi ve diğer terörist grupların katılımından memnun olduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, bu toplantıya katılan çetelerin ve yozlaşmış paralı askerlerin Suriye'ye karşı komplo kurduğunu ve halkın iradesine, hayati ve hassas çıkarlarına karşı durduğunu sözlerine ekledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle