Merciiyet Makamının Beyanı Yol Haritamızdır

Sa, 08/10/2019 - 13:35

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Irak Haşdi Şabi Lideri, yüksek dini merciiyet makamının beyanını bu ülke için bir yol haritası olarak nitelendirdi ve düşmanların çabalarının başarısız olduğunu vurguladı.

Welayet News - Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Lideri Falih el-Feyyaz, dün gerçekleşen basın toplantısında, ülkelerinde yaşanan son olaylar hakkında, "Krizde iki aşama vardı ve yüksek dini merciiyetin beyanı açıktı; gerekli olan herşeyi açıklıyor ve çözüme ulaşmak için atılması gereken adımları belirledi." dedi.

Falih el-Feyyaz sözlerine şunları ekledi: "Düşmanlara ve komploculara diyoruz ki; çabalarınız başarısız oldu. Biz, kanımız ve fedakarlığımızla kurduğumuz anayasa ve hükümeti savunmaya devam ediyoruz."

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı; "Yolsuzluğun sona ermesi, değişimlerin gerçekleşmesi ve ekonomik kalkınma ve reform, yalnızca hükümetin gölgesinde mümkündür." açıklamalarında bulundu.

Haşdi Şabi Lideri; "Yol haritamız, dini merciiyetin beyanlarıdır ve başbakan planını olayların hacmine uyacak şekilde hazırlıyor." diye belirtti.

El-Feyyaz; "Komplolar durmayacak ve bizler saflarımızı sıklaştırmalı ve yardımlarımızı artırmalıyız. Ülkemizin kötülüğünü isteyenler, adil ve caydırıcı bir intikamla karşı karşıya kalacaklar ve komplocular tolere edilmeyecektir." diye ekledi.

El-Feyyaz; "İlk cevap, gerçek bir reform biçiminin belirlenmesidir ve hükümetin şu anda çizmeye çalıştığı şey budur." dedi.

Haşdi Şabi lideri röportajında; "Düşmanlarımız birçok kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldular. Bu acı vericidir, lakin kat be kat cevap vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Falih el-Feyyaz; "Biz arka planda kimlerin göstericilerin arasına sızdığını biliyoruz. Bu konuda isimlere, video kayıtlarına ve bilgilere sahibiz ve doğru zamanda açıklayacağız." diye belirtti. El-Feyyaz, konuşmasının devamında, "Siyasi sürecin reformu için olumlu talepler var ve bu konuda görüşmeler artık hükümetin içinde." diye aktardı.

Falih el-Feyyaz, "Irak geçmişte daha büyük gösterilere tanıklık etti, ancak o zamanlarda son zamanlarda dökülen kan dökülmemişti. Düşmanlarımıza ağır bir cevap vereceğiz ve reform için çalışacağız. Kimsenin halkımızın kanıyla oynamasına izin vermeyeceğiz. Başarılarımızı savunmakta tereddüt etmemeliyiz." açıklamalarında bulundu.

Haşdi Şabi Lideri, "Siyasi süreçte ele alınması gereken boşluklar ve eksiklikler var. Söz bir hükümet kurmaya gelince, gösterilerin ardında bir plan olduğunu gösteriyor. Gösterinin liderliğinin kim olduğu bilinmiyor ama arkasında kimin olduğunu biliyoruz." diye vurguladı.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı, "Dini merciiyet, kabileler ve birliklerimiz, düşmanlarımızın gözünde diken olacak. Biz anayasayı, hükümeti ve her başbakanı destekleyeceğiz. Hükümet ve başbakan, görevini ciddiyetle ve içtenlikle yerine getiriyor. Hükümetin yokluğunda güvenlik olur ve sadece bu çerçevede bir çözüm tasarlanabilir." açıklamalarında bulundu.



Yeni yorum ekle