Fransa'da rehine krizi: 'IŞİD'liyim' diyen saldırgan yakalandı

Cu, 23/03/2018 - 14:30

Fransa'da 'IŞİD'liyim' diyen saldırgan süpermarkettekileri rehin aldı. Olayda iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Welayet News - Fransa'nın güneyindeki Trebes kasabasında IŞİD üyesi olduğunu söyleyen silahlı saldırgan, bir süpermarkette bulunanları rehin aldı. BFM Televizyonu, saldırganın, Paris saldırılarının baş zanlısı Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını istediğini bildirdi.

BFM televizyonuna konuşan Trebes Belediye Başkanı Erik Menassi, olayda en az bir kişinin öldüğünü söyledi. Menassi, saldırganın süpermarkette tekbir getirerek girip 'hepinizi öldüreceğim' diye bağırdığını belirtti. Fransız haber ajansı AFP ise bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde en az iki kişinin öldüğünü bildirdi.

'REHİNELERİN ÇOĞU KAÇMAYI BAŞARDI'

Aynı polis kaynağı 'Marketteki çalışanların ve müşterilerin çoğu kaçmayı başardı' dedi. Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, AFP'nin haberini doğrulamadı.Trebes Emniyet Müdürü Jean-Vallery Letterman, "Maalesef bir kişinin öldüğünü düşünüyoruz ancak kontrol için olay yerine doktor götüremiyoruz" diye konuştu. Fransa Başbakanı Edouard Philippe ise olayla ilgili olarak "Durum ciddi" ifadesini kullandı. Olay yerine yüzlerce polis gönderilirken, bölge kordon altına alındı.

BFM'in, saldırganın serbest bırakılmasını istediğini bildirdiği Abdeslam geçen ay Belçika'da yoğun güvenlik önlemleri altında yargıç karşısına çıkmış, mahkemede sorulara yanıt vermeyi reddetmişti.

POLİS MEMURUNA SALDIRI

Öte yandan, Trebes yakınlarındaki Carcasonne'da da arkadaşlarıyla yaptığı koşudan dönen bir polis memuruna ateş açıldığı ve polis memurunun yaralandığı belirtildi. İki olayın bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Fransa'da, Kasım 2015'te 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarından sonra ilan edilen olağanüstü hal Ekim ayında kaldırılmıştı.

BBC Türkçe

 



Yeni yorum ekle