Suriye'den BM'ye Mektup

Per, 22/03/2018 - 10:26

Suriye hükumeti Birleşmiş Milletler genel sekreterine ve Güvenlik Konseyi başkanına iki ayrı mektup göndererek teröristlerin Şam'daki sivillere yönelik katliamlarının durdurulmasını istedi. 

Welayet News - Suriye hükumeti aşırıcı grupların Şam'da yaşayan halka yönelik katliamları ile ilgili olarak BM genel sekreterine ve Güvenlik Konseyi başkanına iki ayrı mektup gönderdi. 

Suriye hükumetince gönderilen mektuplarda şu ifadelere yer verildi: Tekfirci grupların Şam halkına yönelik katliamları bir an önce durdurulmalıdır. Terörizme destek veren Vahabi Suud Rejimi ve Katar rejimi gibi yabancı taraflar bu desteklerini bir an önce sonlandırmalıdırlar. 

Öyle ki, Batılı bazı ülkelerin ve uluslararası kuruluşlarının sessizliğinin gölgesinde  tekfirci terör örgütleri bölgedeki katliamlarını sürdürüyorlar. Alınan son üzücü habere göre, Şam'ın Keşkul bölgesine yapılan havan topu saldırısında 44 sivil hayatını kaybetti. 

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığınca dün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Şuana kadar teröristlerden kurtarılan bölgelerde yaklaşık 4 ton kimyasal silah ele geçirildi.

 



Yeni yorum ekle