İran ABD'nin IŞİD Planını Boşa Çıkardı

Çar, 21/03/2018 - 17:08

İmam Hamanei, yılın ilk gününde Hz. İmam Rıza’nın (a.s) mukkades Meşhed kentindeki Türbesi’nde halkın farklı kesimlerine konuşma yaptı.

Welayet News - İnkılap Rehberi'nin beyanatının bazı satırbaşları şu şekilde:

İslam İnkılabı temel ilkeler alanında sınavı başarıyla geçmiştir; milletimiz ise bu ilkelerle asıl sloganları başlangıçtaki kıvamıyla birlikte günümüze dek korumayı başarmıştır.

Günümüz dünyasında ise hiçbir ülke İran kadar bağımsız değil. Tüm ülkeler bir nevi sultacı güçler karşısında muhafazakar davranmaktadır. Kararlarıyla fikirleri büyük güçlerden etkilenmeyen tek millet ise İran halkıdır.

Ülkemizde özgürlük oluşturulmuştur, ancak bazıları yalan dolan iddialarda bulunarak özgürlüğün var olmadığını ileri sürüyor. Ülkemizde, fikir, ifade, ve seçim özgürlüğü bulunmaktadır ve hiçkimse düşüncesinin hükümete aykırı olduğundan dolayı baskı altında tutulup tehdit edilmiyor. Tabi ki özgürlüğün de birer çerçevesi var.

Şu anda milli gelişim ile kabiliyetlerimiz alanında tanık olduğunuz ilerlemeler ise ülkenin sahip olduğu kapasitenin sadece bir kısmının kullanılması neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu konuda var olan kapasitenin hepsini kullanabilirsek daha fazla gelişebiliriz. Bu kapasitelerin birer örneği, 10 milyon üniversite mezunuyla 4 milyonu aşkın okumakta olan öğrenci nüfusudur. 

Ülkemizdeki kapasitenin tümünden yararlanırsak İran'ın ekonomisi 200 ülkenin arasında 12. sırada yer alacak. Fakat böylesi gelişmin önündeki en önemli engel yetkililerin kabiliyetlerimize inanmaması veya önemsememesinden kaynaklanıyor. Yöneticiler gençlerin gücü ve yeteneğine güvenmeli.

Bu yılın sloganı ise hem yetkilileri hem de halkımıza hitap ediyor. Bu konuda dikkate alınması gereken nokta ise kaçak olayı ile mücadele etmektir ve halkımız da bu tür ürünleri satın almamalı. Bazıları örneğin futbol alanında kırmızı veya mavi takımları büyük bir hırsla tutmaktalar hatta bundan öteye gidip Real Madrid ve başka yabancı takımlara ilişkin hırs yapıyorlar; işte bunca hırsı milli üretim ve ekonomi meselesinde yapsalardı sorunların büyük bir kısmı çözülürdü.

İslam Cumhuriyeti geride bıraktığımız sene, İran halkının onurlu bayrağını havalandırıp tekfirci örgütlerin belinin kırılmasında önemli bir paya sahip oldu. Bunlar büyük işler, şimdi ise dünyanın tüm olaylarına karışmak peşinde olan bazıları İran'ın neden Irak ile Suriye'ye karıştığına dair itirazda bulunuyorlar ancak tüm bunlardan size ne?

İran, ABD'nin IŞİD gibi terör örgütlerini oluşturarak milletlerin zihninin Siyonist Rejim'den saptırmayı amaçlayan planını boşa çıkardı.

Hiç şüphesiz ABD bölgesel gelişmelerde peşinde olduğu amaçlara varmayacak ve onlara ters biz istediklerimizi hayata geçireceğiz.

Ülkedeki tüm sorunlar, gençlerin eliyle çözülebilir ve bu yüzden de düşman, genç neslin gelişiminden dolayı gayet kaygılı ve sinirli. 

 



Yeni yorum ekle